Pirmąjį kosminį viešbutį planuojama atidaryti 2012 metais  (5)

Viena kompanija, planuojanti atidaryti pirmąjį viešbutį orbitoje, pranešė ketinanti priimti pirmuosius kosminių kelionių užsakymus 2012 metais, nors kritikai abejoja dėl šio milijardų dolerių vertės projekto finansavimo ir vykdymo terminų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Barselonoje dirbantys orbitinio viešbučio „The Galactic Suite Space Resort“ architektai sako, kad trijų dienų viešnagė jame kainuos 3 mln. eurų (10,4 mln. litų). Į tokios kelionės programą taip pat įeitų aštuonių savaičių trukmės mokymai vienoje atogrąžų saloje.

Orbitoje to viešbučio svečiai saulėtekį stebėtų 15 kartų per parą ir apskrietų aplink Žemę kas 80 minučių. Prie turistų kostiumų ir batų būtų pritvirtinti lipukai, todėl jie galėtų ropoti viešbučio sienomis tarsi „žmogus voras“.

Kompanijos „Galactic Suite Ltd.“ vykdomasis direktorius Xavieras Claramuntas, buvęs kosminių programų inžinierius, sakė, kad jo firma sukurs naują verslo šaką, kurios laukia didelė ateitis. Pasak jo, kosminės kelionės ilgainiui taps įprastu dalyku.

„Būtų visiškai normalu manyti, kad jūsų vaikai galbūt jau po 15 metų galės praleisti savaitgalį kosmose“, - sakė jis televizijai „Reuters Television“.

Pirmieji kosminio turizmo daigai jau pradeda želti: Naujosios Meksikos valstijoje šiuo metu statomas pirmasis komercinis kosmodromas „Spaceport America“, aptarnausiantis kosmoso turistų skrydžius ir įvairius kitus kosminius projektus.

Britų magnato Richardo Bransono kosminio turizmo firma „Virgin Galactic“ iš to kosmodromo planuoja skraidinti turistus į suborbitines keliones. Bilietas į tokį skrydį kainuotų apie 200 tūkst. dolerių (465,5 tūkst. litų).

2007 metais įkurtos „Galactic Suite Ltd.“ vadovai tikisi pradėti kosminio viešbučio projektą iškėlę į orbitą vieną kapsulę, kurioje galėtų gyventi keturi svečiai ir du astronautai pilotai. Kosminis viešbutis skrietų 450 kilometrų aukštyje virš Žemės 30 tūkst. kilometrų per valandą greičiu.

Skrydis į kapsulę truktų pusantros paros. X.Claramuntas tokią kelionę lygino su atostogomis kalnų trobelėje, tačiau tame viešbutyje turistų nepasitiks aptarnaujantis personalas.

„Kai keleiviai atskristų raketa, ši būtų sujungta su kapsule tris dienas. Tokiu būdu siekiame užtikrinti turistą, kad jis nebus apleistas. Po trijų dienų keleivis grįžtų į transporto raketą ir grįžtų į Žemę“, - aiškino jis.

Kelionėmis į kosmoso viešbutį susidomėjimą pareiškė daugiau nei 200 žmonių, o bent 43 jau rezervavo vietas.

„Virgin Galactic“ nurodo, kad į jos organizuojamus skrydžius vietas jau užsisakė 300 žmonių, tačiau „Galactic Suite“ pranešė, kad jų turistai bus skraidinami Rusijos gamybos raketomis iš kosmodromo, kuris bus pastatytas vienoje Karibų jūros saloje.

Tačiau kritikai abejoja, ar kompanijai pavyks įgyvendinti šiuos planus - pasak jų, šio projekto neįmanoma įvykdyti per numatytą trumpą laikotarpį. Taip pat abejojama, ar pavyks jam pritraukti pakankamai lėšų.

X.Claramuntas sakė, kad vienas neįvardytas milijardierius šio projekto finansavimui skyrė 3 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)