Kinija paleido į kosmosą dar vieną Mėnulio zondą (Video)  (2)

Siekdama užkariauti Mėnulį Kinija įveikė dar vieną svarbų etapą. Penktadienį Pekinas nusiuntė į kosmosą antrą zondą šiam Žemės palydovui tirti. Po dešimties metų Kinija, jos valstybinės žiniasklaidos duomenimis, nori tapti antrąja pasaulio šalimi, nusiuntusia į Mėnulį astronautą, praneša agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Raketos „Langer Marsch 3C“ startą iš Sičango kosmonautikos centro penktadienį transliavo valstybinė televizija. Šį įvykį nuo stebėjimo platformų sekė daugybė turistų iš visos Kinijos. Jiems už tai teko pakloti po 88 eurus.

Pasak Kinijos kosminės programos atstovų, „Chang'e-2“ Mėnulio orbitą turėtų pasiekti po 5 dienų nuo paleidimo. Po to palydovą planuojama pervesti į labai žemą orbitą – vos 15 kilometrų virš Mėnulio paviršiaus, kad jis galėtų padaryti itin didelės raiškos potencialių „Chang'e-3“ pavadinto mėnuleigio nusileidimo vietų nuotraukas.

Kai tai bus padaryta, „Chang'e-2“ pakils į maždaug 100 kilometrų aukščio orbitą ir pradės vykdyti Mėnulio paviršiaus tyrimus. Jei misija vyks kaip planuojama, „Chang`e–2“ palydovas šešis mėnesius skries aplink Mėnulį ir jo paviršiaus nuotraukas siųs į Žemę. „Chang'e-2“ paleidimas – antroji Kinijos vykdomos Mėnulio tyrimų programos dalis. Antrasis aplink Mėnulį skriesiantis ir jį tirsiantis kinų palydovas išbandys naujas šalies mokslininkų sukurtas technologijas ir rinks duomenis apie tinkamiausias nusileidimo Mėnulio paviršiuje vietas. Mėnuleigį į mėnulį Kinija planuoja atskraidinti 2013 metais.

Prieš trejus metus Kinija 16 mėnesių į kosmosą buvo nusiuntusi savo pirmąjį Mėnulio zondą „Chang`e–1“. 2003-aisiais ji tapo trečiąja šalimi po JAV ir Rusijos, nusiuntusia į kosmosą pirmąjį savo astronautą. Po penkerių metų kinas pirmą kartą išėjo į atvirą kosmosą. Kitais metais Pekinas ketina pradėti kinų kosminės stoties statybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: