JAV pradėta statyti pirmoji komercinių kosminių laivų gamykla  (11)

Praėjusį antradienį JAV Mojave dykumoje buvo pradėti pirmosios pasaulyje komercinių kosminių laivų gamyklos statybų darbai. Kosminio turizmo infrastruktūros plėtojimo tempai įspūdingi, ypač atsižvelgiant į tai, kad pirmasis komercinis kosmodromas jau yra parengtas naudojimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apytiksliai 6500 kvadratinių metrų plotą užimsiantis kompleksas taps kompanijos "The Spaceship Company" namais. Čia bus gaminami "Virgin Galactic" flotilę sudarysiantys "White Knight" nešantieji orlaiviai ir "SpaceShip" raketiniai lėktuvai. Planuojama, jog jau kitų metų pabaigoje bus pradėti pirmieji suborbitiniai turistiniai skrydžiai, o vėliau bus pereita ir prie orbitinių skrydžių.

"The Spaceship Company" (TSC) savininkai - britų milijardieriaus Ričardo Bransono priklausanti kompanija "Virgin Galactic" bei  "Scaled Composites" - aeronautikos kompanija, kurią įkūrė legendinis inžinierius Burtas Rutanas (Burt Rutan), kuris taip pat yra ir "Virgin Galactic" vizijos sumanytojas. TSC statybų ir įrengimo darbia turėtų būti užbaigti ateinančiam rugsėjui. Pradinis gamyklai keliamas uždavinys bus pagaminti tris ""White Knight" nešančiuosius orlaivius ir penkis mažesnius raketinius lėktuvus "SpaceShip". Raketinis lėktuvas galės vienu metu gabenti šešis keleivius; jis pats pradinio pakilimo etapo metu bus pritvirtinamas prie "White Knight", kuris krovinį iškels į maždaug 15240m aukštį. Tada bus įjungiami raketiniai varikliai ir lėktuvas pakils į galutinį aukštį - 96,5km virš Žemės paviršiaus. Pakilimas bus vykdomas iš pirmojo komercinio kosmodromo "Spaceport America".

TSC jau dabar pradėjo samdyti inžinierius ir technikus, o gamybai prasidėjus kompanijoje turėtų dirbti apie 170 žmonių. "Virgin Galactic" atstovai teigia, jog jau gauti 380 užsakymų ir pradinių įnašų.  Suborbitinio skrydžio metu keleiviai galės patirti nesvarumo būseną ir išvysti, kaip iš tokio aukščio atrodo gimtoji planeta. Potyrio kaina - 200000 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (11)