Anglijoje nemokamai dalijami nikotino pleistrai ir sveiko maisto talonai  (11)

Britų valdžia demonstruoja susirūpinimą savo piliečių sveikata. Nuo naujųjų metų rūkaliams, ketinantiems atsikratyti žalingo įpročio, siūlomi nemokami nikotino pleistrai. Be to, startuoja valdžios sumanyta sveikatingumo programa „Great Swapathon“, kurios metu šeimoms bus išdalinta talonų už 250 milijonus svarų, taip tikintis paskatinti žmones maitintis sveikai ir mankštintis, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemokami savaitės poveikio pleistrai, kaip dalis „Metimo rūkyti greitojo rinkinio“, daugelyje vaistinių siūlomi jau nuo sausio pirmosios dienos. Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorius Endrius Lanslis (Andrew Lansley) tikisi, jog nemokamus mėginius pabandę žmonės įsitrauks į programą ir išeis visą kursą.

Prieš rūkymą kovojančios visuomeninės organizacijos pasveikino šį valdžios žingsnį, tačiau pažėrė kritikos, kad visuomenė nėra pakankamai supažindinta su programa. Sveikatos apsaugos ministerija planuoja, kad galimybe nemokamai išbandyti rūkyti padedančius pleistrus pasinaudos daugiau nei 400 tūkstančių Anglijos gyventojų.

Ministerija yra užsakiusi 300 tūkstančių „Greitojo metimo rūkyti rinkinių“ su galimybe užsakyti dar 105 tūkstančius, jei programa sulauks pasisekimo. Skelbiama, kad vieno rinkinio savikaina sudaro 1,80 svaro. Teigiama, kad į jį, be nikotino pleistro, įeina sveikos gyvensenos planai ir kitos priemonės.

Kita Anglijoje startuojanti valdžios sumanyta sveikatingumo programa - „Great Swapathon“. Jos metu šeimoms bus išdalinta talonų už 250 milijonus svarų, taip tikintis paskatinti žmones valgyti sveikai ir mankštintis.

Į programą valdžia įtraukė šalies maisto kompanijas ir sporto klubus, kurių prekes ir paslaugas bus galima gauti už nemokamai dalinamus talonus. Užsiregistravę „Great Swapathon“ tinklalapyje, visi Anglijos gyventojai gali gauti 50 svarų vertės talonų sveikam maistui ir treniruotėms.

D.Britanijos valdžia tikisi, kad ši programa paskatins piliečius atsisakyti nesveikos mitybos įpročių. Pranešama, kad programoje dalyvauja tokios žinomos kompanijos kaip „Asda“, „Birds Eye“, „Unilever“, „Nestle“, „Mars“, „Warburtons“ ir „Weight Watchers“.

Sveikatos apsaugos ministerijos sekretoriaus E.Lanslio teigimu, „Great Swapathon“ yra puikus pavyzdys, kaip valdžia, žiniasklaida, gamintojai ir prekybininkai gali dirbti kartu padedant šeimoms tapti sveikesnėms.

Politikas taip pat pažymėjo, kad „sveikas maistas – ne visada yra pigiausias pasirinkimas“, todėl, anot jo, 50 svarų parama norinčiai sveikai gyventi šeimai yra reikšminga paspirtis. Tačiau kai kurie skeptikai kritikuoja šią programą dėl to, jog joje leista dalyvauti stambioms maisto korporacijoms, pvz.: „Nestle“ ar „Mars“, kurios gamina daug nesveiku laikomo maisto.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)