Alkoholis nepadeda užsimiršti, arba kaip tampama alkoholiku

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

RiMuSaS 2011-04-15 17:49
Na negi nera cia tokiu, kas turetu kokiu problemu su alkoholiu ar turejo ??? Ar seip gal kokiu ritualu susikure yra kuriuose alkoholis butinas ?
Strong_Bad 2011-04-15 20:34
kokiu ritualu gali reiket, jau alkoholis taip glaudziai susijes su visom progom, kad isgalvot kazka naujo vargu ar imanoma. Atsisedus prie stalo tuoj bruka taurele, tipo visi "nuodemes" bendrininkai busim, "draugai". Alu suprantu, yra kur rankas deti, nereikia ranka ant rankos kilnot,pirstu sukinet ar barbent, ir tuo paciu yra ka gurksnot. Tai dabar isivaizduok pasiimk sulciu puslitri ar abatos, tai zek "taukst taukst" ir neber, tai negi i tuscia inda ziuresi O pacio snapso nesuprantu
Mortifer 2011-04-15 20:50
Man asmeniškai kultūringas degtinės "degustavimas" yra neką prasčiau už alų. Tai gali toks pat būdas atsipalaiduot, laisviau pabendraut ar šiaip pravarinėt kraujotaką. Bet kaip ir alų, degtinę reikia gert gerą, ne kažkokioj laiptinėj ir ne su bet kuo.
immortallt 2011-04-15 22:15
Man tai slykstu darosi, kai mociute buna pradeda siulyt isgerti...
blizzard 2011-04-15 22:35
Parodykit man geriau kur alkoholis nebūtinas šiais laikais dar apie ritualus kalbat kažkokius . Tą kulturingą degustavimą man atrodo irgi kiekvienas savaip suprantam. Man asmeniškai arbatos puodelis atstoja alkoholį, galiu aš tą arbatą degustuot kad ir visą vakarą. Nemaniau kad dar be manęs kas nors tokią problemą turi.. man irgi jau šlykštu darosi pas senelius lankytis... Ir ne vien dėl to kad siūlo, bet dėl to kad senelis alkoholikas, iki tokio lygio kad kliedi, bet močiutė vis tiek siūlo išgert.. dievaži beprotnamis..
vaniLinas 2011-04-15 23:53
Dalis žmonių, o gal daugelis, vartodami sąvokas "kultūringas degustavimas", "vynas ir kultūra" ar pan. yra nesusipažinę su alkoholio, kaip mutageninio, kancerogeninio, t.t. nuodo - C2H5OH poveikiu. Išgėrus alkoholio, jis daro paralyžiuojantį poveikį centrinės nervų sistemos (CNS) aukščiausiuosius skyrius ir nebestabdo žemesniųjų skyrių mechanizmų, t.y. įtakoja smegenų sritį, kuri atsakinga už žmogaus elgesį, kultūrą, mandagumą, inteligenciją. Iš kur posakis - "prisigėrė kaip kiaulė" Ne kaip kiaulė, bet elgiasi kaip kiaulė. Bet koks alkoholis darko žmogaus hormoninę sistemą. Skirtumas tik toks, kad gerdamas degtinę, žmogus pirmiau tampa amoralus, o po to impotentas. Gerdamas alų atvirkščiai – pirmiau impotentu, o po to amoraliu. 1971 m. Pasaulio sveikatos organizacija pripažino alkoholį priklausomybe sukeliančia narkotine medžiaga. Tarptautinės statistinės ligų ir sveikatos problemų klasifikacijoje (TLK-10) nurodyta, kad alkoholis yra psichoaktyvioji medžiaga, galinti padaryti somatinę žalą, sukelti ūminę intoksikaciją ir priklausomybę. Alkoholis yra toksinis produktas, kurio vartojimas siejamas su daugiau kaip 60 skirtingų sveikatos sutrikimų.
reality 2011-04-15 23:57
Aš tai siūlau atsimerkti ir nebetęsti praplautų smegenų ritualo. Nebereikia ieškoti įrodymų, kad kultūringo alkoholizmo nebūna. Net minimalį alkoholio dozė daro negryžtamą žalą organizmui, tik gaila, kad bunkantis žmogus proceso metų ir po jo to nesuvokia.
Strong_Bad 2011-04-16 02:56
Prasyciau, nuo kada tai itakoja elgesi, kultura ir mandaguma? Zmogus yra, koks yra ir labai patogu viska suverst alkoholiui ir ardytis i visas salis zinant, jog tai bus nubraukta "prisigere" busenai. Neneigiu, kad visai itakos neturi, bet realiai, tas poveikis labai minimalus ir kaip sakiau, labiau suveikia "nebaudziamumo" veiksnys. Tai butu apie elgesi, bet kultura ir mandagumas niekur nedingsta, jei zmogus "prigeres kiaule", matyt ir blaivus ne taip toli nuo kiaules buves.
Mortifer 2011-04-16 03:36
Nesvaikit jūs tik apie tą nuodingumą. Pasidomėkit, kokiu oru kvėpuojat, kokį mešlą į burną kasdien dedat, kokį vandenį geriat ir tada aiškinkit, kaip alkoholis blogai. Prisiskaitėt visokių neaiškios kilmės straipsnių apie alkoholio žalą ir alkoholis staiga tampa blogiu. Jei atsimerktumėt, tai rastumėt ir labai rimtų mokslinių tyrimų įrodančių alkoholio ir jo produktų teikiamą naudą žmogaus organizmui. Aišku, tiesa ta, kad kalbam apie salyginai nedidelius kiekius (vadinamas porcijas), skirtingais vertinimais naudingumas baigiasi už dviejų porcijų (du bokalai alaus, dvi taurės vyno, du stikliukai ko nors stipresnio kaip orientacija). Apskritai, tai galėsit visi tokie apsišikę mižniai gult į karstą sveiki, o aš atsigulsiu toks, kad mano anei vieno organo nebus įmanoma niekam panaudot, net šunim atiduot, nes viskas bus suėsta alkoholio, tabako, nesveiko maisto, traumų, lytiškai plintančių ligų, senatvėj dar turbūt ir narkotikų ir visko, kas tik man atrodys tinkama leist laisvalaikį. O jūs gulkitės į tą karstą sveiki ir galvokit, kad gyvenot ilgai ir laimingai
manciukaz 2011-04-16 08:46
ir pamiršai pasakyt, kad i ta karsta atsigulsi 20-40metu anksčiau už tuos kurie nori sveikai gyvent... ir dar pamiršai pasakyt, kad galbut baigsi savo dieneles, kokiam šiukšliu konteineryje ieškodamas mažiau sugedusios dešrelės čia tik galbut...nesakau, kad tai ivyks, bet manau daug geriant ir rukant tai yra labiau imanoma nei gyvenant sveikai:)(aš pats ir geriu ir rukau, bet tuo niekada nesididžiuoju)
reality 2011-04-16 10:28
. Visiškai tikslus mokslinis aforizmas.
Goblinas 2011-04-16 11:07
tokio folklorinio maginio mokslo supratimo seniai neteko matyti, spaudžiu dešinę.
immortallt 2011-04-16 12:58
Seip ir cia pat buvo straipsniu, kad ne diena is dienos alkoholio saikingas vartojimas nera toks jau ir zalingas. Toliau, organizmas ir taip pasigamina nedaug alkoholio is cukraus. Man pagiriu nera dar buve, nors esu isgeres ir tiek, kad nieko nepamenu.
vaniLinas 2011-04-16 16:46
Kaip manai, kieno PR'as yra panašūs straipsniai apie alkoholio taip vadinamą "naudą"? Alkoholis yra nuodas, mažai išgeri - mažai žaloja, daug išgeri - daug žaloja, o nuo labai daug dvesi. Tik kiekvienam "labai daug" yra individualu. Gal žinai skaičius, kiek alkoholio gamina organizmas? Pagal tavo logiką, jei jau gamina, reikia gerti? Ar kaip? Nes organizmas gamina ir šlapimą, gal jį tau būtų naudingiau gerti.
reality 2011-04-16 19:16
alkoholio pramonei manau nėra sunku nupirkti užsakomajį straipsnį apie alkoholio "nauda" organizmui tikrai atsiperka kai didžioji dauguma užsodinti ant legalaus narkotiko. Daug kas negali nei vienos šventės be jo praleisti. Nereikia perdaug proto, kad suvoktum kuris narkotikas daro didžiausią žalą visuomenei. Beglobiai vaikai, išsiskyrusios šeimos. 9 iš 10 nusikaltimų padaromį būnant apsvaigusių nuo alkoholio. Atsimerkit žmonės! Kažin kodėl jis dar neuždraustas?
nondescript 2011-04-16 19:50
Įdomi čia statistika, pagal ją LSD gaunasi vos ne saldainiai, žolė prilyginama kavai, o alkoholis nuodams, nors viskas yra atvirkščiai. LSD poveikis yra negrįžtamas, vieną kartą pavartojus, visą gyvenimą gali pasireikšti flashback'ai, arba gali visam laikui likti invalidu, žolė taip pat neblogai praplauna smegenis, o ką alkoholis - blogiausiu atveju susivarysi inkstus, kepenis, arba tapsi priklausomu, nors tas pats gresia ir greito maisto mėgėjams, tai pagal tokią logiką, reiktų uždrausti ir jį? Beje dėl alkoholio draudimo, jis buvo uždraustas ir ne kartą, tik tai nei karto nepasiteisino, pasiskaityk apie prohibiciją: http://lt.wikipedia.org/wiki/Prohibicija
blizzard 2011-04-16 19:51
Ne vien legalume esmė. Jeigu uždraus alkoholį, atsiras kitos svaiginimosi priemonės ir efektas bus panašus nes dauguma ant to pasineš. Čia jau žmonių mentaliteto problema. Dėl manęs tai galėtų ir prostituciją įteisint, aš tokiomis paslaugomis nesinaudočiau, o ir į biudžetą lėšų būtų. Esmė ne tame kas leidžiama o kas neleidžiama, bet žmogaus požiūris. nondescript man irgi ta vieta su LSD užstrigo kažko . O kaip sausasis įstatymas JAV? beje alkoholis ne vien sugadina organus. Kiek ant proto žmonėm yra užkritę. Nežinau ar kada susidūriai, bet tiesiog žmogus stovi prieš tave laiko rankoj peilį ir galvoja kad tu kažkoks velnias, nors jis tavo artimas ir tu su juo nemažai laiko praleidi. Taip ant proto užkrenta... O ir nebuvo alkoholikas visiškas, visą gyvenimą dirbo galima sakyt, išgert nevengė, bet tiek kad savaitę neišsiblaivyt tikrai ne.
reality 2011-04-16 20:11
pažyztu ne vieną žmogų bandžiusį lsd. poveikiui praėjus nebūna jokių taip vadinamų pagirių. nondescript norėčiau plačiau sužinoti apie lsd žalą. propagandiniai šaltiniai kuriuos pateikdavo mokykloje toli gražu prasilenkia su realybe.
blizzard 2011-04-16 20:19
Taigi manau labai geras patarimas Beje tame straipsnyje tai kas yra aprašoma tėra vieno žmogaus vizijos, kiekvienam jos būna skirtingos. Nebandžiau, nesidomiu, bet jeigu tai uždrausta manau kad dėl pagrindo.. p.s. Gal ką ir įžeisiu, bet užjaučiu jeigu jums reikia papildomų priemonių kad atsipalaiduotumėt, galėtumėt svajot ar pasijaust laimingais.
nondescript 2011-04-16 20:43
Gal tavo draugai tiesiog užtaikė ant geros nuotaikos, negali žinot, kada papulsi į bad trip, ar kaip nors kitaip susisuks galva. O apie flashback ir negrįžtamą poveikį daug kur rašo: http://en.wikipedia.org/wiki/Lysergic_a ... s_and_HPPD