Bandymas: mobiliojo ryšio signalas iš tiesų trikdo bites

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Zergas 2011-05-13 16:30
si industrija generuoja milziniskus pinigus todel nusisikt jiems ant biciu ir ant pasaulio kuris bus po 50 metu,jie pasamdys n mokslininku kurie ras irodymu kad tas rysys galbut neturi itakos.mazejant biciu skaiciui,atsiras problemu zemes ukyje,kas pabrangins maisto produktus.
Wolfy 2011-05-13 17:37
Ka siulai?Gal atsisakyti mobiliuju telefonu ir grizti prie laidiniu bei tuo paciu atsisakyti Wi-Fi ,ir belaidzio interneto.As manau,kad dauguma tikrai nenori siu gerybiu atsisakyti,o kad kenkia galbut,tai gal ir tiesa.
unytas 2011-05-13 18:54
as atsisakiiau tel,interneto jei reiketu.as be ju galiu gyventi ir daug man gerau butu su arkliuku judineti ne su automobiliu vazuoti.jug mes pjaunam saka an kurios patis sedim
Muskietininx 2011-05-13 20:08
Gerai jei gyveni kur nors kaime, vienkiemyje ir neturi rimtų įsipareigojimų. Šiuo metu aš taip pat galėčiau atsisakyti telefono ir interneto. Sąlygos leistų, nes nesu niekam labai stipriai įsipareigojęs. Bet kas iš to ? Gyveno tempas ir visų žmonių tarpusavio susietumas yra toks, jog būtina palaikyti ryšį. Mobilus telefonas - puiki išeitis. Užimdamas rimtas pareigas, tiesiog negalėtum be to gyventi. O arkliuką palikim savo malonumui ir poilsiui. Jeigu reiktų greitai nuvykti į kitą miestą esantį už 100 km. su arkliuku juk nejotum. Nebent neturi jokių rimtų įsipareigojimų ir darbo. Tada, aišku, gali sau leisti keliauti su arkliuku nors ir 5-6 h. Juk niekur neskubi. O apie tą šaką galime kalbėti labai daug. Mes ant jos užlipę, taip. Kartais ją pjaunam, taip. Bet medis taip pat nestovi vietoje, jis nuolat auga, užauga naujos šakos, ant kurių galime atsisėsti. Skirtumas tas, kad išmokstame ant jų sėdėti ramiai ir nieko nepjaustydami. Supranti, norėdamas nupjauti šaką esančią aukštai pirma turi užlipti į medį. Atsisakydamas telefono, interneto ir automobilio taip ir liksi ant žemės. Vaikščiosi aplink medį ir nežinosi, kad yra ten aukštai. Be to, iš aukštai atsiveria nuostabus vaizdas. Matyti gali daug toliau, nei tupėdamas kaip pelė po medžiu.
Arthuras 2011-05-13 20:32
Muškietininkas labai korektiškai ir gražiai išsireiškė. Aš esu kur kas kategoriškesnis tokių veikėjų atžvilgiu. Tik nieko neveikiantys tinginiai, kurių didžiausia svajonė gulėti po medžiu kur nors kaime ir nieko neveikti, gali paistyti tokius niekus. Net patys nesupranta, ką paisto. Aš nė už ką neatsisakyčiau mobilaus telefono ar interneto ir net į galvą tokie pamąstymai nešauna...
Otto 2011-05-13 21:06
Galėjo parašyti, kad padėjo seną nokia ir įjungė patį šlykčiausią skambėjimo toną, nuo kurio ne tik bitės, bet ir žmonės nori pabėgti. Neabejoju, kad bitės reagavo į triukšmą, o ne į ką kitą. Bitės sėkmingai gyvena netoli TV bokštų, kur signalo lygis gerokai didesnis už mobilaus telefono,.. pikta, kad dar vis atsiranda tokių, siekiančių išgarsėti paranoikų. Jei jau darė eksperimentą, tai turėjo ir aparatą atitinkamai paruošti, išjungti garsinį ir vibro skambėjimus. O čia tolygu, kad prie avilio pastatytu birbiantį traktorių.
Muskietininx 2011-05-13 22:05
Jų visada buvo ir visada bus, tačiau šis atvėjis nėra jau toks labai neigiamas. Vėliau ir pats bičių specialistas pasakė, kad lygiai tokią pat reakciją gauname ir pabeldę į avilį. Nors tada šis straipsnis praranda prasmę, nes tokį pat rezultatą gautume su bet kokiu daiktu skleidžiančiu garsą, ar net atliekantį judesį. Bites labai lengva supykdyti ir priversti gintis. Norint mane įtikinti reikia atlikti išsamesnį tyrimą, bet vieno avilio ir vieno telefono niekaip neužteks. Taip, kad straipsnis nėra pačios aukščiausios klasės.
Anonymous 2011-05-13 22:42
Pirmiausia klausimas Otto, kodėl tamsta kritikuoja tik tokio tipo straipsnius, o prie kitokių apskritai nematau pasisakymų? Juokinga darosi iš tamstos. Gal akcijų prisipirkai? O dabar pasijuokime kartu, nes analogiskas tyrimas buvo atliktas daugiau nei pries dvejus metus ir išvadas buvo padarę, kad mobilusis ryšys sutrikdo bičių "gryžimo namo" mechanizmą. p.s. mažiau klausykite tokių kaip Otto ir gyvenimo kokybė gerės..
Anonymous 2011-05-13 22:45
Anonymous 2011-05-13 22:58
Tamsta humoro greičiausiai neturit. Anyway, man vien juokinga stebint "Fizikiškas" nuomones. Pasakoja ištisai, kad nėra jokio poveikio, o poveikį įsivaizduoja, kaip per mėnesį iškepusią kiaušinienę galvos viduje, o šalutinis poveikis apsiriboja ties pora bandymų. Deja, bet mikrobangos tokios silpnos, kad ilgalaikį poveikį rasti sveikatai su tokiom technologijom ir žiniom galima tikrai negreitai, vėžį manau ir tą greičiau pagydys..
immortallt 2011-05-13 23:18
Su masina papypink, irgi pasikeis elgsena... Gi net zmones keicia elgsena, kai telefonas suskamba! O tyrimas tai vertas tiek pat, kiek mano termobranduolines jegaines bandymai...
Otto 2011-05-13 23:25
, siūlau pasinaudoti mąstymu, o ne spėlionėmis apie akcijas ir sąmokslo teorijas. Va, sėdžiu šalia 5 W siųstuvo ir juokiuosi iš jūsų paranojų. Uodo kandimą matote, o geologų grąžto- ne, kodėl taip? Jei neiškepa šimtų kilovoltų įtampos EPL, kilovatiniai TV siųstuvai, radarai,.. o čia stebuklas- matai, kaip bitutes paveikė senovinės nokios birbimas . O kiek gi energijos išspinduliuoja dabartiniai telefonai, ar nesusimąstėte? Ar bent pasidomėjote, koks yra naudojamų imtuvų jautrumas? Gal tai padės įsivaizduoti? http://m.vz.lt/Default.aspx?AfterAuthor ... &pageNum=2
RiMuSaS 2011-05-13 23:38
As nelabai suprantu tu komentatoriu pasisakymus kurie kalba apie kazkoki garsa ? Jus skaitet straipsni ar seip speliojat ? Jug straipsnis tai gi neilgas galejot ir perskaityt. APie jokius garsinius signalus is telefono cia nekalbama. Beje sis tyrimas dar nepatvirtintas. Beje suprantat kokia svarba turi bites ? Ar nelabai ?
Anonymous 2011-05-13 23:40
Siūlau nesirūpinti dėl kitų mastymo, bei mastyti savo galva visapusiškai, nes jei bent kiek mastote, tai suvokiate, kad teorinė galimybė niekur nedingo. Veiksmas = Atoveiksmis. Net ląšas po ląšo net akmenį pratąšo. Iš kur tiek pasitikėjimo, kai mokslas šioje srityje vos ne akmens amžiuje, kai kalbama apie silpnas mikrobangas ilgailaikiam poveikį. p.s. dėl Otto, tai aš ne dėl šio tyrimo, o aplamai apie jo pasisakymus tik tokiose temose ir tik ta pačia kryptimi, be jokių vingių. Tai verčia net labai sudvejoti objektyvumu.
Anonymous 2011-05-13 23:42
Enšteinas sakė, kad be bičių žmonija išgyventų ketverius metus. Ar tai tiesa, be bandymų nesužinosime..
RiMuSaS 2011-05-14 00:14
Stai cia gan aiskiai parasyta kodel bites svarbios http://hubpages.com/hub/Why-saving-the- ... our-world_
Anonymous 2011-05-14 00:19
Rimukas, jei išnyktų bitės, tai manau prasidėtų trilijoninės investicijos į klonavimus ir kitas technologijas, tokias kaip "modifikavimas" daugelio augalų, gelbejant padėtį, nes bičių išnykimas jau nebūtų, kaip ledynų tirpimo ar šiaurės poliaus keliavimo i Sibirą istorija.. dėl bičių svarbos pasaulyje niekas neneigia.
nuomonė 2011-05-14 01:04
Heh, o kodėl niekas nemini ultragarso? Nemažai veikiančių elektroninių prietaisų skleidžia ultragarsą. Įdeda į avilį telefoną ir stebisi kad bitės baidosi. Darant rimtą tyrimą reiktų eksperimentuoti su dviem telefonais: vienas energiją išspinduliuotų elektromagnetinėm bangom per anteną, kitas vietoj antenos naudotų kokį kaitinimo elementą. Dabar metų metus maišo šakėmis po vandenį.
Otto 2011-05-14 08:33
Pasisakau daugelyje temų, ypač ten, kur matau, kad bandoma įpiršti sąmokslo teorijas. AD ir radijo ryšys mano senas hobis, esu pats konstravęs ne vieną siųstuvą, imtuvą, patikėk, be rimtų žinių to nepadarytum. Žinoma, anksčiau, kai dar nebuvo skaitmeninės technikos, nepavykdavo pasiekti tokių siaurų dažnių juostų, todėl tekdavo didinti siųstuvų galią. O ir imtuvų jautrumas buvo apgailėtinas, lyginant su dabartiniais, naudojamais gsm. Akmens amžiuje gyvena tie, kas šito nesupranta ir kuria sąmokslo teorijas. O tas "akmens amžiaus" mokslas gali didžiuotis savo pasiekimais, kad su tokiais mažais galingumais sugeba pasiekti gana didelius atstumus ir išvengti tūkstančius kartų galingesnių įrengimų skleidžiamų trukdžių. Elektronikoje "vingių" negali būti, nes viskas vyksta griežtai pagal dėsnius, todėl tavo "vingiai" tik sukelia šypseną.
loki93 2011-05-14 12:19
Pats auginu bites. pries pora metu netoli namu (gal uz poros km) pastate tele2 boksta. pernai pavasari kai nuejau paziureti kaip bites laikosi nustebau. ne vienos bites 10 aviliu. tikrai pavogti negalejo, nes perkelimo ziema jos nebutu istvere. tos tarsi... isskrido. dar gyvenime taip nebuve. dar suprasciau, jei butu ismire nuo kokios ligos, ar erkuciu, o dabar... nematau kitos priezasties kaip to boksto atsiradimo.