Australijos mieste naikinami pitbuliai  (23)

Australijos Hjumo mieste gyvenantys pitbulterjerų (pitbulių) šeimininkai savo noru vietos pareigūnams atiduoda savo augintinius – jie nori, kad jų keturkojai būtų užmigdyti, rašo „Corriere della Sera“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Po to, kai rugpjūčio viduryje pitbulis viename iš Melburno rajonų sukandžiojo keturmetę mergaitę, miesto bendruomenė patyrė tikra šoką. Australijos Hjumo miesto valdžia neatsigina prašymų iš pačių pitbulterjerų savininkų: baimindamiesi, kad tokia tragedija gali pasikartoti ir ateityje, jie prašo, kad jų keturkojai būtų užmigdyti“, – rašo dienraštis.

„Manoma, kad pitbulių šeimininkų elgesį greičiausiai paskatino vietos policijos ir administracijos sprendimas parengti įstatymo projektą, kuriame numatyta civilinė ar net baudžiamoji pitbulių savininkų atsakomybė už jų augintinių padarytą žalą. Kraštutiniais atvejais pitbulių šeimininkams netgi gali grėsti laisvės atėmimo bausmė“, – rašo laikraštis.

„Pavojingų šunų sąraše viso yra dešimt veislių, pitbulterjerai viena jų. Pastaruoju metu į gyvūnų teisių apsaugos organizaciją praktiškai kiekvieną dieną atvežamas vienas ar du pavojingų veislių šunys“, – teigia straipsnio autorius.

Nuo metų pradžios Australijos Hjumo mieste užregistruota 50 atvejų, kai pitbuliai užpuolė žmones. Praeitais metais tokių incidentų mieste buvo 203, tačiau ne visi jie baigėsi tragedija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai (23)