Naujame daugiabutyje – musių debesys  (13)

Uostamiestyje, Dragūnų gatvės 7-ojo namo devinto aukšto gyventojai išėję į laiptinę nustėro – sienos, lubos ir langai buvo aplipę dešimtimis tūkstančių muselių. Iš kur atsirado vabzdžiai patalpoje – paslaptis.

„Pirmą kartą gyvenime mačiau tokį vaizdą. Muselių buvo tiek daug, kad per langą nieko nesimatė. Vaikai net į laiptinę bijo išeiti. Vaizdas – ne kasdienis. Tik išeini į laiptinę ir pasitinka dūzgimas“, – pasakojo Dragūnų gatvės 7-ojo namo gyventojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaipėdietis tvirtino, jog neįsivaizduoja, iš kur debesys muselių, kurios paprastai apspinta vaisius, atsirado laiptinėje.

„Namai naujos statybos, tvarkingi. Laiptinėje šiukšliadėžių nėra. Baisu, kad į butą iš laiptinės vabzdžiai nepersikeltų. Tuomet dar daugiau problemų bus“, – nuogąstavo vyras.

Tokia pati situacija buvo ir kitame netoliese esančiame devynaukščiame name – Dragūnų gatvė 8.

Dėl muselių gyventojai kreipėsi į namą administruojančią bendrovę. Įmonės vadovas Aleksejus Jegorovas taip pat neslėpė, kad šis reiškinys neįprastas.

„Muselių pilna viršutiniuose aukštuose. Jų daug ir ant stogo – ypač ant šviesiosios jo dalies. Keista situacija. Iš kur jos atsirado, sudėtinga pasakyti“, – stebėjosi vadovas.

Anot A. Jegorovo, iš pradžių manyta, kad muselių spiečiai į laiptinę įskrido per pravirus laiptinės langus. Galvota, kad tam įtakos turi arti esantis miškas ir drėgna vasara.

Tačiau toks paaiškinimas gyventojų neįtikino. Juo suabejojo ir A. Jegorovas. Vadovas dar kartą apėjo visus namus. Muselių aptikta tik dviejuose. A. Jegorovas pastebėjo, kad būtent šių namų laiptinėse yra daug gėlių. Vazonai sustatyti ir ant palangių, ir ant žemės.

„Gal tai turi įtakos? Gal žemės ar durpės buvo užkrėstos ir pradėjo veistis lervos? Jei būtų vabzdžių antpuolis – jų būtų pilna ir kituose pastatuose. Susidaro įspūdis, kad musytės dauginasi vietoje. Žmonės turėtų pagalvoti, ką neša į laiptinę“, – samprotavo A. Jegorovas.

Dezinfekcija laiptinėse buvo atlikta ir vakar, ir prieš keletą dienų. Anot A. Jegorovo, šie darbai nėra paprasti: „Lubos aukštos. Nėra taip, kad užlipai ir išpurškei. Sudėtinga pasiekti. Tačiau dezinfekciją atlikome“.

A. Jegorovo teigimu, su vabzdžiais kai kuriuose minėto kvartalo namuose problemų buvo ir pernai. Tą kartą viršutinius aukštus, kur negyvena žmonės, buvo užplūdusios didžiosios musės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (13)