Brazilijoje gimė kūdikis su dviem galvytėmis (Video)  (13)

Brazilijos gyventoja, kuriai gimė dvigalvis berniukas, žurnalistams pasakojo maniusi, jog laukiasi dvynių. Marijai de Nazare (Maria de Nazare) Šiaurės Brazilijoje esančios Paros valstijos ligoninėje po Cezario pjūvio gimė 4,49 kilogramo sveriantis kūdikis su dviem galvytėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artėjančių Kalėdų proga moteris nusprendė mažyliui suteikti du šventus vardus – Emanuelio (Emanoel) ir Chesuso (Jesus).

Anot moters, gydytojai jai sakė, jog jai gims dvyniai. Tačiau atlikus išsamius tyrimus, paaiškėjo, jog vaisius turi dvejas smegenis ir du stuburus, tačiau tik vieną širdį, vienerius plaučius, vienerias kepenis ir vieną dubenį.

Kaimo vietoje gyvenančiai 25-erių motinai iki gimdymo nė karto nebuvo atliktas ultragarso tyrimas. Kad gims apsigimęs kūdikis, medikai suprato paskutinėmis minutėmis iki gimdymo. Tuomet ir buvo priimtas sprendimas atlikti Cezario pjūvį. Gydytojus stebina, jog kūdikio su dviem galvytėmis sveikatos būklė yra labai gera.

Ligoninės personalas didžiuojasi, jog, nepaisant ribotų mažos ligoninės šalies provincijoje išteklių, akušerių komandai pavyko užtikrinti, jog gimdymo procesas vyktų sklandžiai ir baigtųsi sėkmingai.

„Jei normaliai funkcionuoja abejos smegenys, kaip mums reikės pasirinkti, kurią galvą pašalinti? – žurnalistų retoriškai klausė Santa Kasa (Santa Casa) ligoninės vedėja Neila Dahas. – Tačiau kol kas apie operacijos galimybę negalvojame. Šiuo metu svarbiausias mūsų tikslas yra užtikrinti, kad vaikas jaustųsi gerai, o toliau viskas priklausys nuo aplinkybių.“

Medikė pridūrė, jog jau tris atžalas auginančios berniuko motinos žinia apie kūdikį su dviem galvomis nesukrėtė.

„Priešingai, mažylis šeimoje buvo sutiktas su dideliu džiaugsmu“, - - tvirtina ligoninės direktorius Klaudionoras Asisas de Vaskonselosas (Claudionor Assis de Vasconcelos). – Moteris maitino mažylį abiem krūtimis – naujagimis jos palatoje būna visą laiką. Ji norėjo atžalą kuo greičiau parsivežti namo.“

Mama ir mažylis išsamios apžiūros buvo nugabenti į valstijos sostinės Belemo ligoninę. Tikimasi, jog namo jie galės grįžti iki Kalėdų.

Šiemet tai jau antras atvejis Brazilijoje, kai gimsta kūdikis su dviem galvomis. Paraibos valstijoje 27-erių Suelei Fereirai (Sueli Ferreira) taip pat gimė dvigalvis naujagimis, tačiau jis dėl kvėpavimo komplikacijų išgyveno tik keletą valandų.

Beje, naujausioji Siamo dvynių istorija keistą ir gan mistinį atspalvį įgyja, prie šeimos pavardės (de Nazare) pridėjus anglišką galūnę „-th“: Maria de Nazare, Emanoel de Nazare, galiausiai ir Jesus de Nazare...

Vaizdo siužetas

Parengė Saulius Žukauskas,
sauliuszukauskas01@gmail.com

(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)