Naujas rusų iššūkis: per dešimt metų sukurti nemirtingą žmogaus „avatarą“  (16)

Žmogaus smegenys, o tiksliau - jų mąstymas, mintys, prisiminimai ir savasis „aš“ gali būti persiųstos į robotus jau po dešimt metų. Tokius grandiozinius ir šiai dienai utopinius planus išsakė jaunas rusų verslininkas Itskovas, buriantis mokslininkų ir išradėjų komandą darbui prie aukštųjų technologijų projekto „Avataras“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Verslininkas tikina, kad įdarbino 100 mokslininkų, jog jo planai būtų įgyvendinti. Vyras ieško daugiau specialistų, kad šie prisijungtų prie revoliuciją žadančio projekto, rašo „Daily Mail“.

„Šis projektas – kelias į nemirtingumą. Žmogus su idealiu avataru galės likti visuomenės dalimi. Žmonija nenori mirti, - kalba entuziazmo nestokojantis verslininkas. – Suprantu, kad yra labai didelių iššūkių mokslininkams, bet tikiu, jog įdėjus visas pastangas ir energiją, tai galima paversti realybe“.

Rusas svajoja, kad žmogaus mąstymą bus galima perkelti į robotus be chirurgo įsikišimo. Žmogaus kūnas liktų be savojo „aš“, o jo savininkas apsigyventų avatare. Verslininkas svajoja, kad žmogaus mintis bus galima perkelti į holografinius kūnus, kurie, jo nuomone, turi daug teigiamų savybių - pavyzdžiui, tokie kūnai leistų eiti per sienas, judėti šviesos greičiu.

Šioje istorijoje pagrindinis neaiškus klausimas kol kas yra vienas - ar rusas tikrai toks optimistas ar tai tėra eilinė afera, siekiant privilioti investicijas iš patiklių verslininkų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
Autoriai: Birutė Masaitytė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)