Atrasta dar viena Žemės „dvynė“ KOI 172.02 – geriausia kandidatė nežemiškai gyvybei egzistuoti (Video)  (10)

NASA kosminis teleskopas „Kepler“ aptiko dar vieną planetą, kuri turėtų būti stulbinančiai panaši į Žemę. Toks atradimas mokslininkams suteikė daugiau vilčių atrasti ten ir nežemišką gyvybę, praneša „Space.com“. Planeta KOI 172.02 yra vos 1.5 karto didesnė už Žemę. Ir tai – dar ne visi panašumai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

KOI 172.02 skrieja aplink į Saulę panašią G tipo žvaigždę. Maža to, ji sukasi „gyvybės zonoje“ (palankiu atstumu vandeniui egzistuoti skystu pavidalu). Mokslininkų įsitikinimu, planeta kol kas yra geriausia kandidatė egzistuoti nežemiškai gyvybei.

„Labai džiaugiamės tokiu atradimu. Tai yra pirmoji planeta, kuri sukasi “gyvybės zonoje“ apie G tipo žvaigždę“, - kalbėjo astronomė Natalie Batalha, viena iš „Kepler“ mokslininkų komandos narių. N. Batalha pridūrė, kad iki šiol rastos planetos sukasi apie kito tipo žvaigždes.

Astrofizikas Mario Livio teigė, kad planetoje tikrai gali egzistuoti gyvybė. Tiesa, kol kas nežinoma, ar yra kieto paviršiaus (galbūt tik vanduo): „Galbūt nėra sausumos gyvybės, tik labai protingų delfinų“, - juokavo M. Livio.

KOI 172 žvaigždė yra Lietuvoje puikiai matomame Gulbės žvaigždyne. Planeta nuo savo gimtosios žvaigždės nutolusi per 112 mln. km (Žemė nuo Saulės – per 149 mln. km), o aplink ją apskrieja per 292 paras (Žemė – per 365 paras).

Vaizdo siužetas apie superžemės tipo egzoplanetas, kuriose galimai egzistuoja gyvybė:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(15)
(0)
(1)

Komentarai (10)