Būna ir taip: 3 tonų raganosė spruko nuo įsiutusio kupranugario  (0)

Tris tonas sveriančiai raganosio patelei teko pakeisti savo maršrutą ir su vėjeliu skuosti nuo įsiutusio ir ją persekioti puolusio putomis besispjaudančio kupranugario. Kuriozinį atvejį Longlito safari parke (Viltšyras, Didžioji Britanija) aprašo "Telegraph.co.uk".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nykstančios Mongolijoje ir Kinijoje sutinkamos rūšies atstovas, dvikupris kupranugaris Dugis (Dougie) įniršo, kai kitos nykstančios rūšies atstovė, baltojo raganosio patelė Marašė (Marashe) susidomėjo vos mėnesio amžiaus kupranugarės jaunikle Nike (Nikki), kuri yra vienas iš trijų kupranugarių jauniklių šiame safari parke. Marašė prisiartino apžiūrėti Nikės, tačiau jos tėvui toks raganosės elgesys pasirodė įžūlus ir smarkiai sunervino – Dugis pasitiko raganosę gleivių ir putų spjūviais, o paskui, nebodamas masių skirtumo, metėsi ant 12 m. amžiaus Marašės.

Šioji į kupranugario išpuolį sureagavo labai nuoširdžiai ir spruko maždaug 50 km/val. greičiu, rašo "Telegraph.co.uk.". Kuriozišką momentą spėjo nufotografuoti safari parko prižiūrėtojas Janas Terneris (Ian Turner). Anot jo, dabar raganosė kupranugario saugosi iš tolo.

"Agresiją kitų gyvūnų atžvilgiu šiaip jau dažniau demonstruoja Nikės mama Kamila (Camilla), - pasakoja J. Terneris. – Tačiau Dugio žygdarbis šiandien buvo neprilygstamas. Marašė pati kalta – buvo pernelyg smalsi, lindo pernelyg arti naujosios parko gyventojos, tačiau Dugio tas beveik 40 cm ilgio ragas visai neišgąsdino – jis nusprendė išvyti Marašę."

"Tiesa, jei raganosė būtų nusprendusi sustoti ir apsisukti, kaip į tai būtų sureagavęs kupranugaris nė neįsivaizduoju, - pridūrė safari parko prižiūrėtojas. – Tačiau, regis, Marašė pamoką suprato ir kupranugarių šeimyną dabar aplenkia iš tolo."
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)