Su šypsena: 10 nepakeičiamiausių virtuvės nesąmonių (Foto)  (9)

Geras virtuvinis peilis šeimininkaujant virtuvėje gali atlikti begalę įvairiausių užduočių. Bet kam peilis, jei prigalvota šitiek neįtikėtinų talkininkų, kurie tobulai sugeba atlikti vieną vienintelę užduotį! Ar tie talkininkai – išmanesni? O, taip. Ar jie nepakeičiami? Kaip čia pasakius... – nepakeičiamiau nebūna :)


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotaikos praskaidrinimui – dešimt svetainės "Gizmodo.com" atrinktų "nepakeičiamiausių" virtuvės reikmenų. Pradėti derėtų kukurūzų grūdų nukrapštymo nuo burbuolės priemone. Kas čia juokingo? Jei gyvenime nutiktų taip, kad nežinotumėte, kaip elgtis su peiliu (arba, pavyzdžiui, jo nėra po ranka) ir nerastumėte kito būdo nudirti grūdėtą kailį kukurūzo burbuolei, šis reikmuo virtuvinių rakandų sąraše tampa vienu iš prioritetinių.

Mėgstate patinginiauti, bet akylai stebite cholesterolio kiekį savo kraujyje? Nepakeičiamas tokiu atveju yra štai tokia kiaušinio trynį iš baltymo išsiurbianti pomputė. Ir vargti pilstant kiaušinio turinį iš vieno lukšto į kitą nebereikės.

 

Meksikietiško paplotėlio "tako" sulenktuvas. Aišku, tokiu įrenginiu galima lankstyti ne tik tako paplotėlius, tačiau tai būtų šventvagiška.

Keptuvų kolekcija. Užsimanėte kitokios formos blynų ar spurgų? Tuomet jūsų virtuvės baldų komplekte turėtumėte (ar net privalėtumėte) rezervuoti atskirą spintelę ( o dar geriau – atskirą kambarį) unikaliai keptuvų kolekcijai. Na ir kas, kad visi keptuvai veikia absoliučiai tuo pačiu principu. Užtat kokia formų įvairovė!

 

Dešrainių šildyklė. Nepraktiška? Bet jei jūsų virtuvė neįtikėtinai ERDVI, o gretimas kambarys dedikuotas blynų ir spurgų keptuvams...

Ar dar yra manančių, kad štai tokiu braškių "kočiatraukiu" (įrankiu, skirtu braškių koteliams iš uogų ištraukti) neįmanoma sutrinti kokio puslitrio gardžiai kvepiančių daržo uogų ir pasimėgauti šviežiai trintomis braškėmis?

Vaisių riektuvai: atskiras braškėms ir atskiras bananams. Riektuvų formos nepriekaištingai atliepia vaisiaus siluetą. Tiesiog dieviški – ir ne mažiau praktiški.

 
O štai kam dar būtų galima panaudoti ananasų pjaustyklę? klausimas, verčiantis susimąstyti… Tiesa, išmontuotas šis agregatas primena vienratį, kuriais po areną važinėjasi cirko akrobatai. Tik kur rasti tokių matmenų akrobatą?‥

Nerasite nieko patogiau ir maloniau už sviesto raikymo įrenginį. Kaip paprasta – tik spust ir tiesiai ant riekės. Velniop peilius!

Paprikų šerdžių roviklis – dar vienas genialus "anti-peilinis" išradimas. Taipogi ir tam atvejui, jei pamiršitumėte, kaip naudojamas peilis.

Virtuvės baldų gamyba - Baldumada.lt 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(34)
(0)
(4)

Komentarai (9)