NSO virš Santa Klaritos: apie tai, kas yra įspūdingiau už kadruose matomą patį NSO (Video)  (11)

Gali būti, kad šis vaizdo siužetas taps vienu mėgstamiausių fragmentų apie NSO. Išties, filmuotoje medžiagoje erdvėlaivis matyti taip ryškiai ir detaliai. Tačiau NSO - toli gražu ne pagrindinė šio 39 sekundžių trukmės filmuko staigmena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo siužeto autorius saulėlydžio metu vairuodamas automobilį netikėtai pastebi atskriejantį objektą ir filmuoja jį išmaniuoju telefonu. Kai NSO praskrieja visai virš automobilio stogo, vairuotojas sustabdo mašiną, skubiai išlipa lauk ir neatpažintą skraidantį objektą filmuoja toliau. Objektas nufilmuotas nepaprastai ryškiai ir detaliai. O tada... Gal iš pradžių verta pamatyti patį siužetą:



Žinoma, kad šiame klipe nufilmuotas NSO yra klastotė, suprasti galima beveik išsyk. Bet kad klastotė yra ir visi iki vieno 39 s trukmės filmuko kadrai ir pikseliai? Neįtikėtina, bet tiesa. Nepaisant to, kad aplinka filmuke (saulėlydis, automobilio salonas, supanti gamta ir kt.) atrodo labai tikroviška, ji yra sukurta kompiuteriu.

"Iš tiesų "UFO Over Santa Clarita" ("NSO virš Santa Klaritos") yra kruopščiai sukurptas pokštas, kurio autorius - Aristomenis "Meni" Tsirbas, 2007 m. kompiuterinės animacijos filmo "Battle for Terra" režisierius. Šis žmogus savo nagus prikišo ir kuriant specialiuosius efektus filmuose "Titanic", "Hellboy", seriale "Star Trek", - rašo portalas "Wired.com".

A. Tsirbas su savo kolegomis šį fototikrovės aspektu nepriekaištingą filmuką, mėgdžiojantį išmaniuoju telefonu nufilmuotą atsitiktinę akistatą nežemiškos civilizacijos erdvėlaiviu, kūrė net keturis mėnesius. Beje, savo draugams apie tai, kad klastotė ne tik NSO, bet ir visa aplinka, jis nepasakojo nieko.

"Filmuko esmė - įrodyti, kad kompiuterinė grafika gali atrodyti absoliučiai tikroviška, - portalui "Wired" pasakojo specialiųjų efektų autorius A. Tsirbas. - Visiems iki vieno atrodo, kad aplinka ir automobilis filmuke yra tikri. Nebent NSO yra klastotė. Ypač tas elektros laiduose iš niekur išnyrantis "motininis" erdvėlaivis. Visi, kuriems paaiškinau, kad klastotė yra ir visa, kas filmuke vaizduojama be NSO, tuo netikėjo. Todėl man tekdavo įrodinėti, kad kompiuteriniai efektai yra viskas, ką tik įmanoma jame pamatyti."
(68)
(1)
(22)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: