Pasaulyje paminėta tarptautinė kosmonautikos diena  (0)

Balandžio 12 dieną visi pasaulio kosmonautikos mėgėjai minėjo tarptautinę kosmonautikos dieną, o vakare šventė legendinio Sovietų sąjungos kosmonauto vardu pavadintą Jurijaus naktį – mat būtent šią dieną prieš 52 metus įvyko pirmasis žmogaus skrydis į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad minint 20-ąsias skrydžio į kosmosą metines įvyko ir pirmasis „Shuttle“ programos skrydis – į kosmosą pakilo amerikiečių daugkartinio naudojimo erdvėlaivis „Columbia“. Tiesa, amerikiečiai visai neketino atsiriekti gabalėlio šlovės, kuri pelnytai priskiriama Jurijui Gagarinui. Mat „Columbia“ skrydis buvo planuotas balandžio 10 dienai, tačiau dėl kompiuterio klaidos jį teko kuriam laikui atidėti.

O dar po 20 metų, 2001 m. balandžio 12 dieną, kosmoso entuziastai nusprendė, kad nėra tinkamesnės dienos pasidžiaugti kosmoso tyrimais ir pradėjo rengti vakarėlius visame pasaulyje. Praėjusiais metais vakarėliai buvo surengti ne tik visuose žemynuose, bet ir Tarptautinėje kosminėje stotyje.

Šiemet Jurijaus naktų organizatoriai ketina žengti kiek tolėliau – vakarėlį simboliškai surengė ir Marse. Tiesa, šampano ten niekas neatidarinėjo ir publikos susirinko nedaug. Bet už tai marsaeigis „Curiosity“ nusiuntė sveikinimus į socialinį tinklą „Facebook“ ir mikrotinklaraščių svetainę „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (0)