Saugokis! Magnetinis gelis, suryjantis viską, kas pasipainioja jo kelyje (Video)  (0)

Tamsi masė, nepermaldaujamai persekiojanti savo auką, o ją pavijusi abejingai suryja – iš aukos nelieka nė šapo. Skamba kaip specialiųjų efektų fantastinio siaubo filmo scenarijaus štrichai, tačiau nei specialiųjų efektų, nei fantastikos, nei siaubo čia – nė gramo. Viskas, kas užfiksuota šiame vaizdo siužete – tikrovė, kurios autorius – šis magnetinis gelis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisybės dėlei reikia paminėti, kad toji tikrovė pagreitinta: visas vieno kurio nors rijimo siužetas filmuojamas keletą valandų, kurios dėl vizualinio efekto vėliau buvo sutrauktos į keletą minučių. Hipnotizuojantys vaizdo kadrai užfiksuoti "PBS Digital Studios".

Žiūrint filmuką susidaro įspūdis, kad "gelis-žudikas" pasižymi kažkokiomis ypatingai išskirtinėmis savybėmis. Tačiau nieko stebuklingo ar magiško jo veiksmuose nėra – viską galima paaiškinti moksliškai: į medžiagą įmaišyti milijonai mikrono dydžio įmagnetintos geležies dalelių, o šias galingai traukia įvairiausių formų objektai, kuriuose yra galingi neodimio geležies boro magnetai, kuriems galios pakaktų sugadinti TV ekraną ar magnetinę kreditinės kortelės juostelę.

Veikiamos magnetinės traukos, geležies dalelės iš lėto apgula magneto paviršių geliu – susidaro įspūdis, kad daiktą praryja paprasčiausias gelis. Kaip visa tai atrodo tikrovėje, žiūrėkite šiame vaizdo siužete:


Beje, ne mažiau įspūdingai viskas atrodo vaizdą atsukant į pradžią:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(0)
(0)

Komentarai (0)