Stokholmo priemiesčiuose ketvirtą naktį nerimsta riaušės  (16)

Ketvirtą naktį nerimstant riaušėms penkiolikoje imigrantų gyvenamų Stokholmo priemiesčių rajonų ketvirtadienį riaušininkai toliau padeginėjo automobilius ir siaubė policijos nuovadas, griaudami Švedijos kaip taikios šalies įvaizdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie įvykiai sukėlė diskusijas dėl 15 proc. Švedijos gyventojų sudarančių imigrantų asimiliacijos, daugeliui iš jų sunkiai mokantis valstybinę kalbą ir negaunant darbo, nepaisant daugybės vyriausybės vykdomų pagalbos programų.

Ugniagesiai pranešė, kad per naktį jie gavo maždaug 90 iškvietimų į įvairius gaisrus, daugumą kurių sukėlė riaušininkai.

Ketvirtadienio rytą riaušininkai svaidė akmenis į policijos nuovadą Kistos rajone, esančiame netoli Husbio, kur sekmadienio naktį kilo pirmosios riaušės. Akmenimis buvo apmėtytos dar dvi policijos nuovados į pietus nuo sostinės.

Pietiniame Šiogoso (Skogas) priemiestyje riaušininkai padegė restoraną.

„Mes po truputį daromės panašūs į kitas šalis“, – sakė Malmės universiteto antropologas Aje Carlbomas.
Manoma, kad neramumus sukėlė praėjusios savaitės incidentas, kai policijos pareigūnai nušovė 69-erių Husbio gyventoją, kuris viešoje vietoje rankose laikė mačetę.

Po to, vyriškiui užsirakinus savo bute, pareigūnai mėgino prikalbinti jį išeiti, tačiau prasidėjo susišaudymas ir vyriškis buvo nukautas, pareigūnų teigimu, savigynos tikslais.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(9)
(0)
(0)

Komentarai (16)