Kamčiatkoje šįryt įvykęs 7,5 balo žemės drebėjimas supurtė ir Maskvą (Video)  (0)

Šįryt tolimajame Kamčiatkos pusiasalyje užregistruotas 7,5 balo pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, kurio epicentras (ten drebėjimo galia įvertinta 8,2 balo) užfiksuotas Ochotsko jūroje, agentūrą "RIA Novosti" informavo Rusijos mokslų akademijos Geofizikų tarnybos budintis. Kamčiatkoje požeminiai smūgiai buvo jaučiami apie 5 minutes. Įdomu tai, kad Tolimųjų Rytų ir Sibiro teritorijomis nuvilniję virpesiai pasiekė ir supurtė už kelių tūkstančių kilometrų esančią šalies sostinę Maskvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kamčiatkoje esančio Petropavlovsko-Kamčiatsko miesto gyventojų namuose virpesių metų judėjo baldai, daugelis žmonių išbėgo į gatvę. Mokyklose mokytojai vaikus išvedė į kiemą. Naujausiais Ypatingųjų situacijų ministerijos duomenimis, cunamio grėsmės nėra, nors apie jo pavojų anksčiau buvo skelbta. Nukentėjusiųjų ar sugriovimų taip pat neužregistruota.

Rusijos mokslininkai neseniai buvo perspėję apie padidėjusią galingo žemės drebėjimo tikimybę Kamčiatkos pusiasalyje, kuris garsėja tuo, jog seisminiai įvykiai čia vyksta serijomis.

Pasirodo, galingo žemės drebėjimo aidus juto ir Maskvos gyventojai – įspūdžiais suskubo dalintis socialinių tinklų vartotojai. Žemės virpesiai buvo juntami Maskvos centre, šiaurės rytuose ir pietvakariuose.

"Mūsų įstaigos kabinetuose pradėjo siūbuoti šviestuvai, judėjo grindys – atrodė, jog sprūsta iš po kojų, - naujienų agentūrai pasakojo "RusHidro" atstovas. Kitoje miesto vietoje netoli metro stoties esančios įstaigos atstovas pranešė, kad dėl žemės virpesių įmonės patalpose judėjo baldai. Darbuotojai į gatvę nėjo.

Rusijos mokslų akademijos Geografijos instituto direktorius Arkadijus Tiškovas patvirtino, kad Maskva yra zonoje, kurioje juntami įvairių žemės drebėjimų atgarsiai, tačiau jie didelės grėsmės nekelia. Jis pirminė, kad tokių atvejų būta ir anksčiau. Tiesa, paskutinį kartą – maždaug prieš 30 metų, kai 1977 m. Karpatuose vykusio žemės drebėjimo atgarsiai Maskvą sukrėtė 4 balų virpesiais.

"Maskvą virpinę požeminiai smūgiai – Ochotsko jūroje įvykusio žemės drebėjimo pasekmės, - naujienų tarnybą "RIA Novosti" patikino Ypatingųjų situacijų ministerijos Informacijos skyriaus direktorius Olegas Vornovas. – Grėsmės gyventojams nėra."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(1)

Komentarai (0)