Kodėl rūkantieji marihuaną atrodo mieguisti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andriulis 2013-07-04 10:16
Čia matau su citavimu blogai, ar propoganda? Gali rasti mano tuos žodžius?
Windas 2013-07-04 10:20
Kiek supratau dauguma peikia rukyma (zolyte) nes ji nelegali, Na jei rukant marichuana vadinam nakromnais, alkoholi ragavusius - alkoholikais, paprastas cigaretes rukancius bei taboka, galim ivardinti potencialiais savizudziais (nes bando sukelti sau vezi) o sveikuoliai antisocialus zmonemis nes neesielgia kaip visi tai tada ash narkomanas,alkoholikas ir potencialus savizudis bet visa laime neesu antisocialus Priesh visi nusishnekedami pradekimo klausima nuo to: Kiek lietuvoje zmoniu yra nukenteje bevartojant marichuna nuo jos padariniu? Bei kiek zmoniu yra nukenteja nuo apsirukusiu marichuana, bet ne nuo kitu psichotropiniu ar alkoholio padariniu.... Ta pati paskaiciuokime su cigaretem ir dar karta su alkoholiu ir man rodos visi suzinosim ka uzdrausti reiktu. Nesakau kad nors 1 ish ju yra gerai, bet jei jau leidziam 1 blogybe pvz rukymas kenkia sau ir aplinkiniam, bet pagrinde sau, tai kodel su marichuana negaliu kenkti sau ?:)
andriulis 2013-07-04 10:57
VAJEZAU Kokių tik spalvotų argumentų iš rūkančių narkotines medžiagas neprisiskaitai. Pradėjęs šitą diskusiją minėjau jog RŪKANČIUS MJ, reikėtų vadinti RŪKANČIUS NARKOTINĘ MEDŽIAGĄ- MARIHUANA, o kadangi straipsnyje buvo paminėti ilgą laiką rūkantys narkotinės medžiagas žmonės, pasiūliau juos vadinti NARKOMANAIS. Niekas po vieno Jūsų dūmo ar gurkšnio nevadins nei narkomanu, nei alkoholiku. Kalbu apie viešoje erdvėje rašomus straipsnius apie narkotines medžiagas, bet kuriose jie paišomi vos ne teigiamas dalykas, o JAUNIMUI kuris balansuoja ant pabandymo ribos, daug ką reiškia. Tai aš ir noriu, kad straipsniai būtų rašomi ne apie marihuanos rūkalius, bet kaip apie narkotinę medžiagą vartojančius piliečius. Aiškų? Jei neaiškų, tai viskas suprantama kodėl... Ir atsikabinkit Jūs nuo to alkoholio! Kur Jūs matėt, kad kuris minėtų apie alkoholį kaip gėrį? Alkoholio vartojimą, bei tabaką kuo toliau tuo labiau griežtina, o Jūs čia pliurpiat apie MJ legalizavimą? P.S. kiek supratau iš rūkančių narkotines medžiagas, tai parūkę jie tiesiog kaip pliušinės pandos
sub 2013-07-04 11:13
Nu ir diskusija užvirė. Visgi tiesa yra ir vienų ir kitų pusėje.Kenkia visi be saiko vartojami produktai, nesvarbu ar tai alkoholis, tabakas, narkotikai, žolė, maistas ar net daiktai. Olandijos pavizdys yra tas, kad aplamai iki 24metų paaugliams neleisti parduoti. 24m. žmogus dar nepilnai supranta padarinius, dar nepakankamai susiformavęs charakteris. Iš esmė šiuo metu Lietuvoje legalus alkoholis ir tabakas daro daugiau bėdos nei marihuana, bet ar ją legalizavus bus daugiau naudos iš to valstybei+gyventojams taip pat abejoju. Nebent sumažės šešėlis ir žmonėms bus didesnis pasirinkimas. Tokiu atveju turi būti griežtai prižiūrima prekyba. Mano akimis, alkoholis yra didelė blogybė, bei daugybės problemų sukėlėjas. Nesakau, kad marihuana tokia nėra, nes būsiu apkaltintas rūkymu, ir išvadintas narkomanu. Taigi, ar narkomanas yra tas, kuris kartais parūko marichuanos? Ar tas, kuris kasdien išgerias viena-du alaus buteliukus. Juk tai visiškai tas pats. Svarbiausia, kad vyksta diskusija. Ir vien šio straipsnio komentaruose matomos trys stovyklos. Vieni rūko ir už tai pasisako kad būtų legalizuota, kiti nerūko ir pasisako kad prieš, ir yra tretieji, kurie į visą šitą žiūri objektyviai ir pagalvoja prieš ką nors vadindami narkomanu. Jei prisedai vienaakrt prie kompiuterio - juk nesi hakeris. P.S. Ar jau galutinai Lietuvos įstatymais yra nustatyta kas yra narkotikas ir kaip jį pažinti? Ar yra sąrašas medžiagų kurios pripažystamos narkotikais? Jei tabakas ir alkoholis ten nėri įrašyti, tai kažkas blogai dirba.
Arthuras 2013-07-04 12:02
Esmės nepagauni. Žolė Lietuvoje nelegalizuota ir nėra labai populiari. Jei jos vartotų tiek pat žmonių ir taip pat dažnai, kaip alkoholį - klausimas, kiek būtų nukentėjusių, nes prirūkę ir vairuoja, ir viską daro, tik jūs čia bandot pavaizduot, kad prirūkę tik miega. Dabar visi lyginimai iš piršto laužti. Tik aš nesuprantu, kam reikalingas dar vienas būdas svaigintis? Visaip bandom atpratinti liaudį nuo cigarečių ir alkoholio, bet va imkim ir legalizuokim kanapę. Ala mes liaudis gert ir rūkyt paprastas cigaretes...
Windas 2013-07-04 12:14
na mano poziuris nera, kad tai gerai, bet kaip tarp visu dalyku norisi ligybes, jei alkoholi ir cigaretes leidzia tai prasyciau ir marichuana leisti nes manau organizmui kenkia tikrai ne daugiau nei alkoholis, kaip sakoma vienas staparikas i savaite sveika kraujotakai, tai vienas kasekas i savaite manau irgi lb nepakenktu ir siek tiek zmogui padetu atsipusti.. visi megstam skirtingai tai daryti. Bei jei draudzia tai prasyciau drausti viska seip man idomu pats vartoji alkoholi,rukalus ar kazka daugiau ir kitaip? ir neatsizvelgiant i tai ka tu darai ar ko nedarai manai, kad tavo toks gyvenimo budo pasirinkimas turi buti priimtinas visiems kitiems bei tavo asmeninis poziuris turi buti traktuojamas kaip visuomenes poziuris? Kaip bebutu liudna vaiku cia gali neprikaisioti, nes jie jau pabande, o kas ne tai ir gerai jie gal ir nebandys. Manau lietuvos jaunimas per daug pamato,pabando,ishgirsta, suzino savo amziuje kas susija su blogybem, Sokti parasutu nera jug sveika gali uzsimusti, bet zmones shokineja (jei shokinetu toks pats kiekis zmoniu kiek yra rukaliu pasaulyje manau mirtingumo statistika parasutininkai aplenktu i mirties nauda) + andriuli, nepyk ir neisivaizduok, kad zmones cia kazko nepatenkinti, tiesiog sakau dauguma nori ligybes tarp svaiginanciu medziagu ir konkreciai KODEL vienas dalykas legalu, o kitas ne
Rimvydas 2013-07-04 13:21
Ar tu ir realiai iš žmonių tyčiojiesi, jeigu jie neatitinka tavo nuomonės, pvz. dūmų užtraukėt.. ar tik per internetą toks erelis teisuolis esi? Išgeri alkoholio? Spėju,kad išgeri, bet savęs nelaikai alkoholiku? Kodėl? Kodėl kartą į mėnesį parūkius žolės tampi narkomanu, o kartą į mėnesį atsigėręs alkoholio alkoholiku netampi? Be to, žinau tokius kaip tu. Ale abstinentai, save laikot bent 5 laipteliais aukščiau už kitus žmones,kurie kartais atsipalaidavimui naudoja svaigalus. Bet sveikatos problemų, psichinių daugiau turi tokie žmonės kaip tu, kurie visai nieko nevartoja. Kiek sutikau abstinentų, kurie visai svaigalų nevartoja, jie mažų mažiausiai turi kažkokius kompleksus, su jais nepajuokausi, nesupranta juokų, visada įsitempę, įžeidūs ir pnš. Ir stumdo laiką galvodami kuo jie geresni už kitus, nerasdami argumentų kuo geresni, griebiasi šiaudo ir vadina kartą į mėnesį atsipalaiduojančius žmones narkomanai arba alkoholikais.
Hmz 2013-07-04 13:24
ruvi.lt straipsnis. Autorė - anoniminė "Viltė (Ruvi)" - taip pat nepateikia jokio žalos ir akcizų palyginimo. Dabar tavo eilė "pasidomėti" tuo, ką pats kiši oponentams.
Tommis 2013-07-04 13:50
Kiek kainuoja prevencija, t.y. kanapių nelegalumas? Kaip įvertinti padarinių kainą? Ar žinai, kad net pajamų iš šito biznio oficialiai niekas neskaičiuoja - net liberaliesiems olandams gėda prisipažinti, kiek jie uždirba iš nabagų kanapinių (neoficialūs skaičiai svyruoja tarp 400 ir 600 milijonų eurų per metus). Alkoholio olandai suvartoja maždaug tiek pat, kiek ir kaimynai, išlaidos sveikatos apsaugai taip pat panašios - kanapių legalumas nedaro jokios teigiamos įtakos nei Olandijos ekonomikai, nei sveikatingumui. Išvadas, tikiuosi, pasidarysi pats...
andriulis 2013-07-04 14:23
Rimvydas - dar kartą perskaityk viską, na bent jau pora postų aukščiau. Tada pabandyk neskaityti tarp eilučių, o suprasti ką parašiau. Tik tuomet galėsime diskutuoti, nes aš jau minėjau kada vadinamas narkomanas ir kada vartojantis narkotinę medžiagą. Kažkokią bangą pasigavo su hiperbolizavimu ir varo nesustodami. Windas -"aš manau" nieko nereiškia. Remiantis pateiktu šaltiniu " Marihuanos kenksmingas poveikis organizmui yra 5 kartus stipresnis nei tabako" gal todėl jis yra uždraustas? Jei nepastebėjai rūkalams taipogi griežtėja reikalavimai.
Rimvydas 2013-07-04 15:26
Reikalavimai griežtėja ar kaina tiesiog kyla?
Windas 2013-07-04 17:18
andriulis, kiek zmoniu mire nuo marichuanos? o kiek zmoniu mire nuo tabako?:)
Arthuras 2013-07-04 18:02
Jei marichuaną rūkytų taip, kaip cigaretes - vaizdas būtų dar blogesnis. O jei ją legalizuos, tai atsiras tokių, kurie rūkys ne tik progomis, o dažnai. Grįžtu prie savo klausimo - kam reikalingas dar vienas legalus būdas svaigintis, jei jau kovojame su esamais?
migell 2013-07-04 22:17
Na bet tu ir naivus broli.. Nejaugi tikrai tiki, kad kazkas pries kazka kovoja? kazkas kazka BANDO ATPRATINTI?? Su akcizais?? Tu ne man atsakyk, tu sau atsakyk i sita klausima
Ar_as? 2013-07-04 22:37
Po šito savo pareiškimo jaučiu tuoj atskleisi slapą žydmasonių planą ?
Talkatif 2013-07-04 22:47
Du dienos anekdotai. 1. Apsirūkius neįmanoma vairuoti. 2. Prie THC priprantama. O komentarai bei jų rašytojai verti straipsnio šaltinio :) Apsišėrė vieni kitus epitetais net gražu žiūrėt. Kovotojai ir pakeitimų siekėjai :D Klounų brigada. Žmonės kaip gėrė, taip gers. Kaip plėšė kanapių suktines, taip plėš. Ir jokie šizikai savo kryžiaus žygiais to nepakeis. Va kas yra jaunimo dievai ir guru: https://www.facebook.com/SnoopLion O ne kokie šūdstraipsniai ir debilavoti komentatoriais po jais.
Ar_as? 2013-07-04 23:01
Linkiu gerai pasimelsti dievams, o kokią dianą gal susitiksim, prie konteinerio - aš šiukšles išmesiu, o tu su kokiu vietiniu dievu galėsi jas perrinkti .
lmn 2013-07-04 23:09
Šitas dievas mirė. Perdozavęs.
Talkatif 2013-07-04 23:12
Nei jie man dienai, nei ką. O tamstai linkiu nespjaut į šulinį, nes vieną dieną dar gali tekt atsigert. Jaunas dar turbūt labai esate, kad nežinote kaip kartais netikėtai susiklosto gyvenimai.
Talkatif 2013-07-04 23:15
Tiksliau - šlykščiai padvėsė prieš tai dar surengus keletą apgailėtinų pasirodymų. Ir kas iš to? Tai jo gerbėjų gretas jaunimo tarpe tik padidino.