Kodėl rūkantieji marihuaną atrodo mieguisti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tommis 2013-07-03 19:44
Kuo tau tas alkoholis vis kliūna? Straipsnis ne apie jį! Ar čia lenki į tai, kad legalizavus žolę, visi puls kanapėlių ravėt ir laiko šnapsei nebeliks? Abu labu yra blogis, ir nežinau nė vienos rimtos priežasties, kodėl valstybė prie išlaidų alkoholikų išlaikymui turėtų pridėti dar ir išlaidas kanapiniams.
LAstudija 2013-07-03 20:49
Butent as taip ir manau.Bent jau dekriminalizavus kanapes ,per ilga laika sumazetu alkoholi vartojanciu zmoniu.O kadangi kanapes dumelis zmones daro,taip sakant ""maziau socialiai aktyviais"", visai logiska butu tiketis sumazejusio avariju,nusikaltimu ir nelaimingu atsitikimu darbe skaiciaus. Jus cia rasote,bet as pradedu nujausti,kad nelabai jus zinote ,kaip veikia zmogaus elgesi ir savijauta ,kanapese esanti narkotine medziaga. Savaime suprantama,kad tas kuris jau inikes pilti snapsiuka,i tokius niekus ,kaip zole,jo neiskeis niekada.Tai gali buti orientuota politika i jaunus zmones-marihuanos deka,alkoholio vartojima padaryti ne tokiu madingu. Aisku,Olandijoje neatrodo labai patraukliai tose kavinukese pusiau issijunge pilieciai su stikliniais zvilgsniais,gal net,sakyciau,baisiai,bet jie juk snuduriuoja,kaifuoja ir nieko neliecia.Jie tuo metu yra savyje.Olandai juokiasi,jie sako jeigu zmogaus sazine nesvari,yra kazka baisaus prisidirbes,tai zoles jis niekada nerukys.Vos uzrukes,jis savo viduje sutinka savo sazine ir ten prasideda kosmariski vaizdiniai.Vat,netgi taip
Elvis 2013-07-03 20:53
Sveiki, technologijos.lt skaitau jau keletą metų, bet tik dabar pasiryžau prisiregistruoti. Rašau, nes norėčiau pamatyti pasisakymo autoriaus šaltinius, kur ir dėl ko besaikiai lytiniai santykiai yra priskiriami narkotikams. Arba norėčiau sužinoti kas yra klasifikuojama kaip besaikiai lytiniai santykiai. Klausiu ne norėdamas ginčytis, o dėl to, kad man tai yra labai įdomi ir svarbi tema ir šis klasifikavimas man yra absoliuti naujiena. Žinoma, laukiami ir kitų forumo dalyvių komentarai dėl šito. Dar į temą: pats kol kas nesidomėjau marihuana. Tik tiek, kad tenka išgirst kai kurių, berods intelektualių, žmonių teigiamus pasisakymus apie ją. Mane dominantys marihuanos niuansai yra poveikis atminčiai ir testosteronui. Gal kas žinot ar yra buvę nepapirktų tyrimų, kurie būtų pateikę neginčijamas išvadas apie tai? Esu girdėjęs iš pažįstamų vartotojų, kad per atmintį tikrai "kerta", bet nesvarbu, kad iš pirmų ir ne vienų lūpų tai esu girdėjęs, man tai vistiek tėra "kažkur girdėjau" ir tuo nelabai pasitikiu. Būsiu dėkingas už visus pagrįstus faktais ar logika atsakymus.
SarasLT 2013-07-03 21:03
Priklausomybė - tai sudėtinga liga, susidedanti iš daug psichologinių, socialinių ir fizinių faktorių. Kaip ir bet kokia kita liga, ji turi būti gydoma profesionalų. Dabar vykstantis karas prieš narkotikus orientuojasi į žmonių baudimą - esi susijęs su nelegaliais narkotikais - keliauji į kalėjimą kartu su vagimis, prievartautojais ir žmogžudžiais. Kalėjimo aplinka NĖRA vieta, kurioje priklausomybę turintys žmonės pasveiksta. Visų narkotikų dekrimnalizavimo esmė yra žalos mažinimas. Milijardai litų, dabar išleidžiamų kovai prieš narkotikais finansuojant teisėsaugos organus, gali būti skiriami narkomanų gydymui ir šios ligos prevencijai. Atėjai į valstybinę narkotikų parduotuvę nusipirkti heroino/metamfetamino/alkoholio/kokaino? Pirma. Tai bus ta vieta, kurioje priklausomas žmogus bus prieinamas specialistams (tarkim, prieš nusipirkdamas narkotiko privalai pusvalandį pabendrauti su psichologu). Perkant narkotikus gatvėje, to nėra, todėl žmonėms būna įpatingai sunku išsivaduoti iš priklausomybės ciklo. Antra. Nusipirksi gryno ir jokiomis nuodingomis medžiagomis neskiesto produkto. Dauguma narkomanų miršta būtent dėl stiklu/skiedikliais ir panašiomis medžiagomis užteršto produkto. Kitas tokos politikos privalumas - iš organizuoto nusikalstamumo bus atimtas didelis "pyrago" gabalas. Gatvės karai Meksikoje, Kolumbijoje ir visame pasaulyje, talibano finansavimas hašišu ir opiumu - to neliks, nes tikroji narkotikų kaina yra nepaprastai maža, todėl valstybėms monopolizavus rinką, narkotikai nebebūtų biznis, iš kurio galėtum aukso kalnus semt. Prieš jums puolant svaidytis kritikos akmenimis, pateikiu žmonių, savo gyvenimus paskyrusių priklausomybėms nagrinėti nuomones šia tema: David Nutt http://www.youtube.com/watch?v=gkcO_wJ9yKo Michael Gossop http://www.scribd.com/doc/24192442/Gyve ... rkotikais- Gabor Maté http://youtu.be/oZ-FAX4Pz8I To paties siekia ir Virgin Group įkūrėjas seras Ričardas Bransonas http://edition.cnn.com/2012/12/06/opini ... r-on-drugs
1337 2013-07-03 21:56
Uz rukaliu ir alkoholiku gydyma mokesciu moketojai nemoka, gali cia nemeluot. Alkoholikai ir nikotomanai per akcizus sumoka tiek, kad atlieka ir sveikuoliu gydymui + neretas ir pencijos nesulaukia. Kas del visu svaigalu legalizavimo, tai tiesa sakant radikalus, bet sakyciau geras sprendimas. Tiesiog visa tai reiktu pardavineti vaistinese su receptu. Gauni pazyma is mediku kad esi priklausomas nuo tarkim heroino, ir gali per diena su receptu nusipirkti 1-2 (ar kiek ten reikia) dozes po 5lt. Narkomanas gauna svaru produkta - turbut 90% mirciu buna del priemaisu, o ne pacio narkotiko. Kadangi produktas pigus (visu narkotiku savikaina yra juokingai maza) narkomanui nereikia plesikaut ir visa diena galvot is kur pinigu prasimanyt, taigi lieka laiko bandyt dirbt ar dalyvaut kazkokioj reabilitacinej veikloj. Mafija netenka vieno is pagrindiniu pajamu saltiniu, kadangi su valdiska kaina nepakonkuruos. As matau vien pliusus.
Tommis 2013-07-03 22:01
praktika rodo, kad legalizavus „lengvuosius“ narkotikus „sunkiųjų“ narkotikų ir alkoholio vartojimas iš tiesų šiek tiek sumažėja, tačiau nei finansinės, nei kokios nors kitokios naudos tai neatneša - vieną blogį pakeitus kitu, naudos tikėtis būtų kvaila... Problema tame, kad žolytės vartotojai elgiasi lygiai taip pat, kaip ir alkoholio gerbėjai - ir vairuoja, ir į darbą keliauja apsvaigę; ir jei alkoholį kraujyje aptikti sąlyginai yra lengva, kanapes pamatyti yra kur kas sudėtingiau, todėl ir jų rūkytojus surasti ir juos apsaugoti yra žymiai sudėtingiau, todėl jie dažniau žūsta ar patiria traumas. Prie viso to dar reikia pridėti nuostolius dėl kanapinių praleidžiamų darbadienių, pinigus, išleidžiamus jų gydymui ir reabilitacijai (deja, kanapės priklausomybę irgi sukelia...). Viską sudėjus, - alkoholikai kainuoja pigiau.
Tommis 2013-07-03 22:09
Žiūrėk antrą punktą...
Tommis 2013-07-03 22:24
Kaip viskas gražu Bėda tik, kad priklausomi akcizais sumoka tik kapeikas, palyginus su tuo, kiek jie kainuoja valstybei. Todėl ir narkata niekada nebus pigi - net ir legali turi būti apkrauta mokesčiais ir akcizais tam, kad bent taip kontroliuoti vartojančiųjų skaičių ir priversti juos bent iš dalies padengti savo išlaikymo išlaidas.
Hmz 2013-07-03 22:41
1. Už alkoholio ir tabako daromą žalą iš dalies sumoka (negaliu pasakyt, kokiu mastu) patys alkoholio ir tabako vartotojai - šioms prekėms uždėtas akcizas. Tokią pat praktiką galima taikyti ir žolės atveju. 2. Nuo lubų nukabini prielaidą, kad legalizavus žolę atsirastų papildomų išlaidų. Gal kaip tik jų sumažėtų, sumažėjus alkoholio vartojimui?
SarasLT 2013-07-03 22:53
Argumentuok, kadangi spaudoje per du metus nemačiau straipsnio, kad kanapių veikiamas asmuo subadytų savo surūkovą ar bandytų skraidyti nuo stogo.
Arthuras 2013-07-03 23:06
Kam legalizuot, kad po to reikėtų akcizais bandyt ribot?..
Fikcija 2013-07-03 23:10
Darboholizmas ir alina sveikata,sukelia skirybas,bet kazkodel tai musu"normalioj visuomenej" skaitonas pateisinamu,tai kad viskas priklauso nuo interpretacijos.Sedejimas prie pc ir priklausomybe deja ale teigiama . Zmonija visais laikais svaiginosi ir svaiginsis , lai visokie ale moksliukai lai neseka pasaku apie gyvenima be narkotiku, svarbu saikas ir pasirinkti mazesni blogi...
Tommis 2013-07-03 23:38
deja, žolytė tikrai nėra išgalvotas priešas...
punktyras 2013-07-04 00:05
už surenkamus akcizus.
kionig 2013-07-04 00:07
visi rastamanai nepasakoja apie jautrią nervų sistemą. Duokit man žolės, nes man nervų sistema per silpna ir negali suvirškinti žiaurios realybės. Tas pats ir įklimpstant į alkoholizmą, kuris problemų nesprendžia, o jas tik gilina. MJ išspręs jūsų nervinės sistemos jautrumo problemą, kai nebeužtenka jogos? Aš labai stipriai tuo abejoju. Tai yra tik trumpalaikis sprendimas tam kartui "pachillinti". O, kiek tokių kartų bus, kai reikės po kiekvieno nemalonaus gyvenime įvykio "chillinti"? Ruoškitės, nes gyvenimas tik sudėtingėja ir niekas nesakė, kad gyventi bus lengva ir bus galima jausti nuolatinę euforiją ir harmoniją.
Tommis 2013-07-04 00:12
kiek procentų žuvusiųjų ar sužeistų tikrinami, ar prieš mirtį / susižalojimą vartojo kanapes?
LAstudija 2013-07-04 01:00
Niekas nevairuoja jokiu automobiliu,apsiruke kanapiu.Kodel?todel kad nepavyksta sito padaryti.Nebent vaziuosi pagal saligatvi ant 30,o atrodys kad leki kaip vejas ir nuo greicio baimes pils net saltas prakaitas.Net telefone gauta sms zinute perskaityti apsirukius yra sunku,o jus cia aiskinate apie tokia sudetinga veikla,kaip vairavimas.Dar labiau apsirukius neliks jegu nei gazo pedalo paspausti.Taip veikia kanape. Kokiu budu vairuotojo kraujyje gali buti ""kanapes"" pedsaku?Yra du variantai.Arba kanape naudojo anksciau,arba,kaip dabar jaunimas daznai daro del savo menko isprusimo,naudojo viska ka gavo:gere alkoholi,po to ruke zole,kuri ant alkoholio beveik net nesuveike,o gal dar kokia tablete uzmete.Stai kraujyje visa puokste ir pasirink ka tik nori. Gink Dieve,as neskatinu nei vieno bandyti rukyti ar valgyti kanapes-kas nores tai padarys ir be mano nuomones ar patarimu.As tiesiog nekenciu melagingos propagandos,nekenciu alkoholio ir visu ""teisingo gerimo propaguotoju".Zmones visada norejo nuo kazko pakaifuoti,tukstancius metu jau taip.O dabar liko arba alkoholis,arba nieko.Arba gali eiti banditams atiduoti pinigus uz kazka kita. Kieno interesus pazeidzia zmogus ant palanges uzsiaugines vazonelyje krumeli? Ai,visa tai yra grynas cirkas ir nieko daugiau.Stovi ant upes kranto spirito gamyklas,visas brudas bega i upe,surasyti desimtys gamtosaugininku protokolu.Niekas nesikeicia ir jokia prokuratura nedrista skirti nei pacios maziausios baudos.Valdzia bijo net pirstelti pries sito verslo magnatus.Ir nera cia daugiau jokiu priezasciu tam zoles draudimui.O kas netikite,vaziuokite i Olandija,gyvenkite ten,parukykite kiekviena savaitgali zoles arba suvalgykite koki keksiuka,o po metu grize i Lietuva ,parasykite,kaip tai baisu,kaip kenkia. As is esmes esu praktiskai blaivininkas,nevartoju jokiu narkotiku ir per metus gal isgeriu kelias taures sauso raudono vyno.Niekada nebuvau nei alkoholikas,nei narkomanas.Bet melas yra melas ir as jo nekenciu.
Tommis 2013-07-04 02:20
MrT 2013-07-04 03:04
Kiek pažįstu kanapinių, tai visi vairuoja. Vairuoja todėl, nes pagaut sunku, o parūkius važiuot - "kaifas".
Hmz 2013-07-04 09:53
Tarkim, kad "tikrai nėra". Klausimas - kokiu mastu? Palyginkime išlaidas prevencijai su išlaidomis padarinių likvidavimui ir žiūrėkime. Ak tiesa... Tu juk turi tik "galvą ant pečių", bet jokių skaičių nežinai.