Pribloškianti ataskaita: kaip susiję turtai su žmogaus kūne esančiais toksinais?  (4)

Naujasis gydytojų motto galėtų skambėti taip – „pasakyk kokius toksinus slepia tavo kūnas ir pasakysiu kiek tu vertas“, rašo qz.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose atliktas tyrimas pribloškė net pačius tyrėjus, mat paaiškėjo, kad tiek pasiturinčių, tiek ir mažas pajamas gaunančių amerikiečių kūnai užteršti gyvsidabrio, arseno, kadmio, švino ir bisfenolio elementais, kurie gali būti pagrindinė nevaisingumo priežastis. Vis dėlto nors toksinų randama visų gyventojų kūnuose, pajamų dydis lemia kokie toksinai aptinkami.

Sveikos gyvensenos chemikalai

JAV turtingųjų kūnuose aptinkami toksinai siejami su sveika gyvensena, rašo qz.com. Galintys sau leisti mėgautis egzotiškomis jūrų gėrybėmis savo organizme turi sukaupę nemažai sunkiųjų metalų. Tai paaiškėjo Jessico Turrell su kolegomis Exeterio universitete atliktoje analizėje. Tyrimo išvados rodo, kad aukštesnes pajamas gaunantys JAV gyventojai pasižymėjo aukštesniu gyvsidabrio, arseno, cezio ir talio lygiu kraujyje. Visi šie elementai aptinkami žuvies produktuose ir kitose jūros gėrybėse.

Taip pat pastebėta, kad aukštesnes pajamas galima sieti su didesniu benzofenono kiekiu, kuris sutinkamas kremuose nuo saulės. Qz.com priduria, kad Europos Sąjungos (ES) institucijos tiria šio elemento naudojimą, mat manoma, jog šis prisideda prie augančios tikimybės susirgti odos vėžiu.

Neturtingieji užsiteršia cigaretėmis ir plastiku

Didesnis cigarečių vartojimas mažesnes pajamas gaunančių gyventojų tarpe siejamas su padidėjusiu švino ir kadžio kiekiu mažiau turtingų amerikiečių kūnuose, rašo qz.com. Teigiama, kad studija parodė, jog mažiau uždirbančių JAV gyventojų organizmuose dažniau sutinkamas bisfenolis, kuriuo Valstijose padengiamos konservuoto maisto skardinės. Priduriama, kad šis elementas uždraustas ES, Malaizijoje, Pietų Afrikoje ir Kinijoje.

Ankstesni tyrimai įrodydavo, kad augant pajamoms didėja vaisių ir daržovių vartojimas bei mažėja potraukis greitam maistui. Tuo tarpu ši studija parodo, kad kilimas ekonominiais laipteliais, viso labo pakeičia vienus toksinus kitais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (4)