Kaune konfiskuotas internetu bandytas parduoti krokodilas  (0)

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos inspekcijos pareigūnai, pasitelkę į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, patikrino raštu gautą informaciją, jog internetinės prekybos svetainėje vykdoma galimai neteisėta prekyba saugomais laukiniais gyvūnais. Susisiekus su pardavėju paaiškėjo, kad galima įsigyti gyvą caiman crocodilus rūšies gyvūną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuvykus į vietą paaiškėjo, kad krokodilą pardavinėjęs pilietis neturi leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais ir už tai jam buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o gyvūnas perduotas globoti Lietuvos zoologijos sodo specialistams.

Vadovaujantis Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėmis, asmenims nelaisvėje draudžiama laikyti crocodylia spp. rūšių gyvūnus, tarp jų ir caiman crocodilus rūšies atstovus. Caiman crocodilus rūšies gyvūnai įtraukti į laukinės faunos ir floros rūšių apsaugos registrą dar 1996 m.

Aplinkos ministerija praneša, kad prekyba laukiniais gyvūnais, neturint leidimo jais prekiauti, užtraukia baudą nuo 100 litų iki 1 tūkst. litų su gyvūno konfiskavimu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)