2-oji auka per pastaruosius 2 mėn.: koviniai šunys įsiveržė į svetimą kiemą ir mirtinai sudraskė vyriškį  (35)

Kaimynų iškviestiems policijos pareigūnams neliko nieko kito, kaip tik nušauti kovinių veislių šunį, kuris įsiveržęs į svetimą kiemą mirtinai sudraskė po vakarienės pakvėpuoti grynu oru išėjusį vyriškį. Kaimynai pranešė, kad prieš valandą tie patys šunys puolė gretimame kieme 1,5 metų anūką prižiūrėjusią moterį, kuri skambino beglobių gyvūnų gaudymo tarnybai, tačiau pagalbos nesulaukė. Jungtinę Karalystę sukrėtęs jau antras toks įvykis per pastaruosius kelis mėnesius (kovo mėnesį koviniai šunys sudraskė 14-metį berniuką) paskatino susimąstyti, ar nevertėtų kaip reikiant sugriežtinti šunų laikymo taisykles ir aplaidžių jų savininkų atsakomybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baudžiamojon atsakomybėn bus patrauktos šuns-žudiko savininkės – dvi 27 ir 28 metų moterys. Jos suimtos kaip įtariamosios dėl žmogžudystės.

Tragedija įvyko praėjusį šeštadienį Liverpulio priemiestyje Klabmure. Po vakarienės į tvora aptvertą kiemelį pabūti išėjusį 79-erių pensininką Klifordą Klarką (Clifford Clarke) staiga puolė kažkokiu būdu kieme sugebėję atsidurti du agresyvūs šunys. Manoma, kad jie į kiemą įlindo pro spragą tvoroje. Vienas iš įsiveržėlių puolė kandžioti vyriškį, kuris puolė šauktis pagalbos. Tačiau pagalba atvyko per vėlai – prie kiemo atbėgę policininkai rado krauju paplūdusį kiemo šeimininką negyvą. Žmogų sudraskiusį šunį pareigūnas nušovė dviem šūviais.

Vyrą Liverpulio priemiestyje mirtinai sukandžiojo bandogo (mišrūnas, kurio vienas iš tėvų - pitbulterjeras) ir bulmastifo veislių mišrūnas. Kitas įsiveržėlis spėjo pasprukti į gretimą kiemą, tačiau netrukus buvo sugautas. Ar žmogų puolė ir antras šuo, kol kas nenustatyta.

Kaimynai pasakoja, kad į pensiją išėjusiam ligoninės budinčiajam K. Klarkui šeštadienio vakarą, apie 9 val. pro galines namo duris išėjus į uždarą kiemelį, ant jo šoko vienas iš dviejų į kiemą įsiveržusių šunų. Šuo nasrais kibo į senolio galūnę, pargriovė jį ant žemės ir puolė kandžioti. Triukšmą išgirdę kaimynai puolė į pagalbą: atbėgo į senolio namus ir įsiutusį šunį mėgino nuginti (vienas iš kaimynų atsinešė golfo lazdą). Tačiau jų pastangos buvo bevaisės.

Įdomu tai, kad likus valandai iki tragedijos netoliese gyvenusi 59-erių Selina Hagan skambino šunų gaudytojams ir pranešė jiems apie du agresyvius šunis gatvėje. Tačiau paskambinusiai moteriai buvo atsakyta, kad tarnybos darbuotojai dabar yra "pernelyg užsiėmę", kad galėtų atvykti. 1,5 metų anūką prižiūrėjusi močiutė sunerimo, kai du šunys mėgino įsiveržti į oranžeriją, kurioje ji buvo su anūke.
"Šunų gaudytojams skambinau iki nelaimės likus maždaug valandai, pusę aštuonių vakaro, - reporteriams pasakojo S. Hagan. – Sakiau, kad mus puola du pamišę šunys – jie mėgina įsiveržti į oranžeriją. Kartu su manimi tada buvo du anūkai. Vienam iš jų – tik pusantrų metukų. Tačiau tarnybai mano prašymas nepasirodė įdomus. Jie mums sakė, kad reikės palaukti keletą valandų. Paskambinau jiems po valandos ir pasakiau, kad nebevažiuotų, nes jau vėlu – šunys ką tik mirtinai sukandžiojo žmogų. Jei šunų gaudytojai būtų sureagavę į skambutį, kaimynas Klifas būtų likęs gyvas."

Sudraskyto vyriškio artimieji sukrėsti ir reikalauja sugriežtinti šunų savininkų atsakomybę. Jaunesnysis žuvusiojo brolis, 70-metis Kenis Klarkas (Kenny Clarke) ragina atkreipti dėmesį į šunų laikymo problemą. Vyriškis išplatino fotografiją, kurioje velionis jo brolis nufotografuotas su šunimi.

"Klifas buvo labai gero charakterio žmogus. Visados padėdavo kitiems, turėjo daug draugų. Jis nenusipelnė tokio likimo, tad prašome jūsų paramos ir palaikymo iniciatyvai, kuria bus siekiama sugriežtinti šunų laikytojų atsakomybę. Nejau norėtumėte, kad nuo šuns nasrų nukentėtų jūsų artimieji?"

"Du didžiuliai šunys ištrūko į gatves iki nelaimės likus keletui valandų, - pasakoja vietos aktyvistas, 36-erių Garis Dignanas (Gary Dignan). – Šunėkai puldinėjo po kiemus. Vienas iš kaimynų persigandęs mėgino prisiskambinti ir pranešti apie siautėjančius šunis."

Tai – jau antras per pastaruosius du mėnesius šunų mirtinai sukandžiotas žmogus Liverpulio apylinkėse. Kovo pabaigoje 14-metį paauglį Džeidą Andersoną (Jade Anderson) prie savo namų Atertone, netoli Vigano, mirtinai sudraskė du Stafordšyro bulterjerai ir du bulmastifai. Teisėsaugininkai tvirtina esą bejėgiai nubausti kaltuosius dėl Džeido mirties, mat šunys berniuką puolė ir sudraskė privačioje šunų savininkų teritorijoje. K. Klarko atvejis – kitoks. Vyriškį svetimi šunys užpuolė jam priklausiančiame kieme, kur svetimiems šunims būti negalima.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (35)