NASA iš Mėnulio į Žemę duomenis perdavė 622 Mbps greičiu (Video)  (2)

JAV kosmoso agentūra NASA pasidalino su visuomene savo eiliniu pasiekimu. Neseniai į kosmosą paleistas „Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer“ (LADEE) nuo spalio vidurio gali būti laikomas Mėnulio palydovu (LADEE sukasi 235 km atstumu nuo jo).


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-25 NASA iš Mėnulio į Žemę duomenis perdavė 622 Mbps greičiu (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pats zondas skirtas Mėnulio atmosferos tyrimams. Surenkami duomenys į mūsų planetą perduodami, pasitelkiant lazerių sistemą Lunar Laser Communication Demonstration (LLCD), sukurta bendradarbiaujant su MIT mokslininkais. Būtent ji ir tapo naujo pasiekimo dėmesio centre, praneša puslapis Slashgear.

Naujos sistemos dėka duomenis iš Mėnulio palydovo į Žemę pavyko perduoti 622 Mbit/s greičiu. Duomenų transliavimas vyko, pasitelkus lazerio spindulį. Atgal palydovui duomenys buvo perduodami maksimaliu 20 Mbit/s greičiu. Pastarasis rodiklis galbūt ir neatrodo didelis, tačiau reikia turėti omenyje, kad mūsų planetą nuo Mėnulio skiria 385 000 kilometrų.

Tai ypač didelis pasiekimas, kadangi sistema LLCD yra pirmasis NASA žingsnis, kuriant naujos kartos kosminio ryšio priemones. Kitu etapu, kuris bus pradėtas įgyvendinti 2017 metais, taps modulis LCRD (Laser Communications Relay Demonstration). Tai bus ilgalaikis projektas, kuris turėtų pakeisti dabar duomenims perduoti naudojamą radijo ryšį, negalinčiu pasigirti didele sparta.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (2)