Aptikta ilgiausio Žemėje aido vieta (Video)  (2)

Salfordo universiteto (D. Britanija) akustinės inžinerijos profesorius Trevoras Coxas pranešė atradęs paties ilgiausio aido pasaulyje sklidimo vietą. Pasirodo, jis buvo užfiksuotas vienoje Škotijoje esančioje požeminėje naftos produktų saugykloje, skelbia dienraštis „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios požeminės saugyklos, kurioje buvo įrašytas rekordinės trukmės aidas, rezervuaras yra maždaug 100 m ilgio, o jo sienų storis siekia 45 centimetrus, sakoma pranešime. Nusileidęs į jį Trevoras Coxas įjungė garso įrašymo techniką, o jo pagalbininkas iššovė bandomąjį šūvį iš tuščiais šoviniais užtaisyto pistoleto.

Paaiškėjo, kad reverberacija 112 hercų dažniu po šio šūvio truko 112 sekundžių. Kad būtų galima įregistruoti aido trukmės rekordą, reikia atsižvelgti į reverberacijos trukmę visais dažniais, taigi, T. Coxo paskelbto garso įrašo trukmė yra mažesnė: 75 sekundės.

Pranešama, kad šūvio metu profesoriaus pagalbininkas stovėjo už maždaug 30 metrų nuo įėjimo į rezervuarą, o pats T. Coxas - už maždaug 30 m nuo išėjimo. Ankstesnis Guinnesso pasaulio rekordų knygoje užregistruotas ilgiausias aidas ir reverberacija žmogaus įrengtose erdvėse truko 15 sekundžių. Šis rekordas buvo užfiksuotas 1970 m. Hamiltono mauzoliejaus Škotijoje koplyčioje.

Pasak leidinio, naujausio aido trukmės rekordo skidimo vieta yra iškirsta uoluose. Naftos produktų saugykla čia buvo pastatyta 1938 - 1941 m. , ji sudaryta iš tarpusavyje sujungtų rezervuarų tinklo. Saugykla buvo naudojama iki 1982 m., po to ji buvo apleista. Dabar ją aplankyti galima užsisakius grupinę ekskursiją, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(5)
(1)
(-1)

Komentarai (2)