S. Hawkingas: prasideda tikroji Kosmoso Era, jei ne – žmonijos laukia pražūtis (Video)  (0)

Galbūt pirmasis žmonių išsilaipinimas Mėnulyje prieš 45 metus atrodė didžiulis žmonijos žingsnis, tačiau garsus britų kosmologijos ir astrofizikos profesorius Stephenas Hawkingas įsitikinęs, kad netrukus šis pasiekimas virs mažyčiu žingsneliu, nes netrukus turi prasidėti tikroji žmonijos Kosmoso Era.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prieš keletą dienų vykusioje "Channel 4" laidoje "Live from Space" ("Tiesiogiai iš kosmoso"), kurios metu tiesiogiai bendravo Tarptautinėje kosminėje stotyje (TKS) dirbantys astronautai, mokslininkas pareiškė neabejojąs, kad per artimiausius 50 metų žmonės jau gyvens Mėnulyje, o iki 2100-ųjų – ir Marse.

O jei kolonizuoti naujų pasaulių nepavyks, S. Hawkingo įsitikinimu, žmonijos laukia neišvengiamas išnykimas, nes netrukus Žemėje žmonių bus tiesiog per daug.

"Mūsų planeta – senas pasaulis, kurį alina labai sparčiai didėjanti žmonių populiacija. O juk ištekliai Žemėje – riboti. Privalome rimtai vertinti tokį pavojų ir pagalvoti apie planą B", - ragino autoritetingas mokslininkas.

"Jei žmonija išgyvens artimiausią šimtą metų ar net visą tūkstantmetį, tuomet būtina, kad mes leistumėmės į kosmoso gelmes kolonizuoti naujų pasaulių, - pridūrė jis. – Jei žengsime šiuo keliu, neabejoju, kad šis šimtmetis į žmonijos istoriją įeis kaip tikroji Kosminė Era."

(29)
(0)
(6)

Komentarai (0)