Karves aprūpina internetu, kad šios duotų daugiau pieno  (0)

Skamba neįtikėtinai, tačiau interneto ryšiu šiais laikais jau aprūpinamos net karvės. Žinoma, nei išmaniojo telefono, nei planšetinio kompiuterio kanopiniai „netapšnoja“ – gyvuliams užsegami specialūs antkakliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarieji seka jų sveikatą, o sveikos karvės ir pieno duoda daugiau, skelbia BBC. Šį novatorišką projektą Škotijoje įgyvendinanti kompanija „Silent Herdsman“ sulaukė milijoninės investicijos ir jau planuoja pristatyti produktą ūkininkams visame pasaulyje.

Jų sukurtos apykaklės belaidžiu ryšiu jungiasi prie interneto ir perduoda duomenis apie karvės sveikatą, seka jos pagaminamo pieno kiekį bei padeda iš anksto nustatyti gyvūnui gresiančią ligą.

„Ūkininkai gali stebėti gyvulio vaisingumą, žinoti nėštumo tikimybę ir užtikrinti, kad karvė duotų kuo daugiau pieno, taip užtikrinant ūkio efektyvumą“, – sakė kompanijos vadovė Annette McDougall.

Jos teigimu, ateityje ketinama tobulinti produktą, kad informaciją apie karves galėtų gauti ne tik jų savininkai, bet ir veterinarai, pieno supirkėjai, mėsos tiekėjai. Matydami situaciją realiu laiku, jie galės prognozuoti savo darbus.

Pirmieji sistemą išbandę ūkininkai teigia, kad tai padeda jiems sutaupyti laiko ir pinigų. „Tai leidžia sutaupyti daug laiko, nes nereikia nuolat lankytis ūkyje. Be to, jei galime pastebėti, kad jos sveikata šlubuoja, galime iš anksto imtis priemonių ir išvengti brangaus veterinaro iškvietimo“, – sakė Lanarkšire ūkininkaujantis Grahamas Kerras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)