Kitas „Facebook“ pirkinys – 5 metus ore išbūsiantys nepilotuojami dronai (Video)  (6)

Už „WhatsApp“ 19 mlrd. dolerių sumokėjusi „Facebook“ tariasi dėl dar vieno pirkinio – saulės energija varomų dronų kūrėjo „Titan Aerospace“. Bendrovės sukurti dronai nenusileidę ant žemės ore gali praleisti penkerius metus. Remdamasi šaltiniais „TechCrunch“ praneša, kad didžiausias pasaulio socialinis tinklas už drono gamintojus gali sumokėti 60 mln. dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš pagrindinių iniciatyvos internet.org, kuria siekiama priėjimą prie interneto suteikti 5 mlrd. žemės gyventojų, šalininkų socialinis tinklas „Facebook“ sieks pagaminti 11 tūkst. nepilotuojamų dronų – konkrečiai – „Solara 60“ modelių.

Šie dronai yra „atmosferos palydovai“, kurie gali atlikti daugumą orbitinio palydovo operacijų, tik yra gerokai pigesni ir gerokai universalesni.

Šie dronai gali būti naudojami daugelyje sričių: oro stebėjimui, pagalbos teikimui po nelaimių,  Žemės vaizdų siuntimui arba ryšių palaikymui. Būten dėl pastarosios priežasties dronai ir sudomino „Facebook“.

Modeliai „Solara 50“ ir „Solara 60“ gali veikti ir naktį, naudodami energiją iš vidinio akumuliatoriaus. O patekėjus saulei, jie įgauna pakankamai energijos, kad pakiltų į 20 kilomterų aukštį virš jūros lygio. Čia jie gali išbūti iki penkerių metų be būtinybės nusileisti ant žemės.

Tokie sugebėjimai dronus daro tobulus interneto sistemoms, kaip tik tokioms, į kokias ir bus susitelkusi internet.org.

Žemiau vaizdo įraše pristatomas „Titan Aerospace“ dronas Solara 50“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(1)

Komentarai (6)