Džiugi žinia grybautojams: jau dygsta baravykai  (0)

Grybautojai jau gali ieškoti krepšių ir ruoštis kelionei į mišką – delfi.lt skaitytojas Giedrius pranešė, kad jau dygsta pirmieji baravykai!


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriškis, grybų sezonui atėjus nuolat ieškantis laimikio savo sodybos apylinkėse, pranešė, kad pirmuosius baravykus pastebėjo Miglinų kaime, Trakų r. Jis pasakojo, kad augančius baravykus eglynėlyje šalia sodybos rado jo žmona. Grybai rasti birželio 12 d., ketvirtadienį. Baravykų – ne vienas. „Rasti 4 dideli ir keletas mažiukų“, - sakė jis. Giedrius teigė, kad pirmuosius baravykus kasmet randa panašiu metu, tačiau šiemet juos pavyko aptikti kone anksčiausiai. Skaitytojas sakė, jog jau sugalvojo, kaip paruošus pirmuosius baravykus – šeima planuoja juos išsikepti. Baravykas laikomas vertingiausiu Lietuvos grybu. Savo maistingomis savybėmis jis lyginamas su žuvimi ir mėsa. Baravykuose gausu kalcio, fosforo, kalio, geležies, mangano ir yra naudingų aminorūgščių. Taip pat „grybų karalius“ teigiamai veikia žarnyną ir apetitą. Pagal maistingumą jauni grybai vertingesni nei paaugę, o kepurė - vertingesnė nei kotas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: