5 netikėti dalykai, žalojantys sveikatą  (1)

Aišku, kai perskaitai tokius panašius tyrimų tekstus, tai išvadą norisi padaryti vieną – labiausiai kenksminga gyventi. Vis dėlto galima tos žalos savo gyvenime turėti mažiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juk ir kuo paprasčiausiai nusičiaudėjęs žmogus gali likti paralyžiuotas, nes tuo metu spaudimas stuburo srityje išauga iki 38 proc.!

Štai dar kelios keistos priežastys, kurios mus gali nuvesti tiesiai pas gydytoją.

Siauri džinsai. Dėmesio, visiems ir visoms skinny mėgėjams – aptempti džinsai neigiamai veikia kraujo pritekėjimą visoje apatinėje kūno dalyje, ką jau kalbėti, kad kažin ar jaučiatės labai patogiai. Nervų užspaudimas gali sukelti Bernhardt-Roth sindromą (Meralgia paraesthetica) ir daugybę kitų bėdų. Sutrikusi kraujotaka gali grėsti mažų mažiausiai nelygia oda, celiulitu ir pan. Pridėkime ir tai, kad spaudžiami lytiniai organai, todėl patariame jaustis ne tik madingai, bet ir patogiai.

Perpildyta piniginė. Sunki piniginė, kurią tampotės kiekvieną dieną kišenėse, o gal net nešiojate kelnėse, ant jos atsisėdate, gresia nugaros skausmais, kadangi spaudžiamas stuburas. Taip pat sukeliama radikulito, tarpslankstelinio disko išvaržos rizika. Žinoma, panašiai gali veikti ir raktai ar mobilusis telefonas, tad verčiau visas smulkmenas laikykite rankinėje ar krepšyje.

Paplūdimio šlepetės. Kad ir kokios jos patogios, tačiau vertinamos nevienareikšmiškai. Visų pirma, kad galėtume jomis apsiavę eiti, turime kiek kilstelėti kojų pirštus. O visa tai ilgainiui atsiliepia mūsų kojų grožiui: gresia problemos dėl kelių, klubų, sausgyslių.

Besaikis vandens gėrimas. Vanduo būtinas, tačiau jeigu persistengiame gurkšnodami, tikėtina, turėsime daugiau bėdos nei naudos. Didelis vandens kiekis iš organizmo pašalina daugelį naudingų mineralų, reikalingų jo funkcionavimui. Pavyzdžiui, natrį, geležį ir kt. Todėl galite sulaukti galvos skausmo, vėmimo, netgi prarasti sąmonę.

Sporto perteklius. Mankšta – tikra atgaiva kūnui ir sielai, tačiau jeigu neįvertiname savo jėgų, galime likti it musę kandę. Vien ko vertas raumenų skausmas! Taigi, persitreniravimas gali tapti rabdomiolizės priežastimi, o tai reiškia, kad pažeistos raumenų audinio ląstelės patenka į kraujotaką ir pažeidžia inkstus bei kitus organus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(12)
(15)
(-3)

Komentarai (1)