Šventinis stalas – ką nutyli močiutė (Video)  (4)

Tikriausiai daugelis esame girdėję močiutės raginimą nepalikti švenčių stalo, neparagavus dvylikos skirtingų patiekalų. Ir tikriausiai tie, kas paklausė, po to nesijautė labai gerai. Kas gi vyksta su maistu mūsų organizme?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką reiktų žinoti apie virškinimą prieš sėdant už šventinio stalo, nutarė išsiaiškinti ir su visais pasidalinti VšĮ „Mokslas ir Menas“ komanda.

„Perkrautas šventinis stalas tapo keista vertybe ir baisiu kultu; dažnai pateisinam ir racionalizuojam savo kenksmingus įpročius (pvz. alkoholio vartojimą valgio metu) nepatvirtintomis teorijomis, o juk iš tikro visi norim gyventi sveiki ir laimingi. Šis video tam ir sukurtas - padėti sau ir kitiems būti sveikesniems, priminti paprastus ir veiksmingus būdus rūpintis savo kūnu“ – paklausta apie video sukūrimo priežastis, pasakoja režisierė Milda Šukytė.

Iš gydytojos sužinome kaip neapkrauti skrandžio, kokia aplinka padeda ir kokia trukdo virškinti. Pavyzdžiui, gera kompanija džiugina ne tik sielą, bet ir skrandį. O štai dėmesio blaškymas garsia muzika ar televizorium – virškinti trukdys.

 „Pasikonsultavome su Vilniaus universiteto docente, gydytoja gastroenterologe (žmogumi, suprantančiu apie skrandžio, žarnų, kasos ir kepenų reikalus). Gautas žinias ir patarimus įpynėm į žaismingą video ir taip atsirado viešas Kalėdinis sveikinimas ir palinkėjimas“ – sako Mokslo ir Meno projektų vadovas Simas Janulis – „Visiems linkime geros nuotaikos, puikios kompanijos ir sveiko požiūrio į šventimąJ“. 

„Mokslas ir Menas“ – tai organizacija vykdanti tarpdisciplininius projektus, dažniausiai skatinančius mokslininkų ir menininkų bendradarbiavimą. Visuomenėje šios sritys dažnai yra supriešinamos kaip du skirtingi poliai, tačiau organizacija nori parodyti jų bendrumus: išskirtinį kūrybiškumą, nuolatinį ieškojimą bei domėjimąsi mus supančiu pasauliu.

Daugiau apie organizaciją: www.mokslasirmenas.lt

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(20)
(6)
(14)

Komentarai (4)