Su išmaniaisiais klausos aparatais girdi geriau, nei sveiki žmonės  (0)

Sausio pradžioje kasmet Las Vegase vykstančioje technologijų parodoje „2015 International CES“ „Siemens“ pristatė išmaniuosius klausos aparatus, kurie valdomi „iPhone“ ir „Android“ mobiliaisiais įrenginiais. Naujuosius klausos aparatus naudojantys žmonės, kaip parodė tyrimai, triukšmingoje aplinkoje girdi geriau nei klausos sutrikimų neturintys žmonės. Naudojami du „Siemens“ klausos aparatai (dažniausiai pasitaikantis atvejis) tiksliai susikoncentruoja į norimą garso šaltinį ir leidžia geriau nei įprastai girdėti garsus vakarėlių metu, gatvėje ar kitose triukšmingose vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tai nėra visiems įprasti klausos aparatai, o veikiau labai protingi nešiojami prietaisai“, – sakė Scott Davis, „Siemens“ Klausos aparatų departamento vadovas. „Jie automatiškai atpažįsta kasdienes girdėjimo sąlygas, tokias kaip triukšmingas kambarys, vėjas ar važiuojančio automobilio garsas, ir atitinkamai į jas reaguoja.“

„Siemens“ išmanioji sistema „EasyTek“ per „Bluetooth“ ryšį sujungia klausos aparatus su disku, dėvimu aplink kaklą. Naudojant šį diską galima išjungti ir įjungti aparatą, reguliuoti garsą ir kitus parametrus. Aparatas taip pat gali būti susietas su programėle „EasyTek“ mobiliajame įrenginyje, kuri padeda nukreipti klausos aparato mikrofoną reikiama kryptimi – į priekį, kairę, dešinę arba užnugarį – ir vienu metu sustiprinti kalbėtojo balsą bei nuslopinti foninį triukšmą.

„Dalis klausos aparatus naudojančių žmonių nori turėti galimybę patys savarankiškai valdyti juos supančių garsų kokybę. Šiuolaikinės technologijos būtent tai ir leidžia padaryti – naudodamasis išmaniuoju klausos aparatu, žmogus gali reguliuoti garso šaltinio intensyvumą arba visiškai jį blokuoti. Turbūt esate girdėję apie televizijos vaizdo įrašus pagal užsakymą (angl. on-demand TV). Galimybę pačiam reguliuoti aplinkos garsų intensyvumą mes vadiname „klausa pagal užsakymą“. Naudojantieji išmaniuosius klausos aparatus savo telefonus ar planšetinius kompiuterius gali paversti klausos aparato valdymo centru“, – sakė „Siemens“ atstovas.

Nors naujieji Siemens klausos aparatai jungiasi su visais iOS ir Android mobiliaisiais įrenginiais, nebūtina turėti išmanųjį telefoną, kad būtų galima naudotis šia technologija. Klausos aparatai nuolat nuskaito akustinę aplinką ir automatiškai prisitaiko prie situacijos. Pavyzdžiui, jei žmogus yra triukšmingame šeimos susibūrime, išmanieji klausos aparatai koncentruojasi į balsą iš priekio, o triukšmą iš kitų pusių slopina. Keičiantis aplinkai aparatas automatiškai susireguliuoja: pavyzdžiui, išėjus pasivaikščioti su šuniu žmogus gali mėgautis gamtos garsais.

Abu klausos aparatai garsą apdoroja tuo pačiu metu, todėl automatiškai sukuriamas ir palaikomas aukštos skiriamosios gebos erdvinis garsas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (0)