Android Lollipop ir KitKat palyginimas: spartos ir baterijos testai  (2)

Dar visai neseniai Google planšetinis kompiuteris Nexus 7 (2013) veikė su Android 4.4.4 Kitkat versija, tačiau jau pasirodė šiam įrenginiui skirtas Android 5.0 Lollipop.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai leido palyginti abiejų operacinių sistemų produktyvumo lygį viename ir tame pačiame įrenginyje.

Reikia paminėti, kad iš karto po atnaujinimo duomenų šifravimas pagal nutylėjimą yra išjungtas (jį reikia aktyvuoti rankiniu būdu). Tikėtina, kad ši funkcija bus iš karto aktyvuota tik įrenginiuose su gamykliškai įdiegta Android 5.0. Tas pats galioja ir Nexus 7, Nexus 10, Nexus 5 ir Moto G (2014).

Be to, pirmoji Nexus 7 versija (2012 m. modelis) negavo sąsajos „Google Now Launcher“, taigi pradžios ekranas liko toks pats, kaip ir Android 4.3. Tiesa, visa tai galima lengvai ištaisyti – aplinką galima atsisiųsti iš Google Play Store.

Produktyvumo lygis po Android 5.0 įdiegimo šiek tiek sumažėjo, tačiau skirtumas daugumoje atvejų nebus labai didelis. Bene didžiausias skirtumas – tai operacinės sistemos pasikrovimo sparta: jei 4.4.4 Kitkat atveju šis rodiklis sudarė 46,33 sekundės, tai 5.0 Lollipop – 67,9 sekundės.

Daugumą pratestuotų programėlių taip pat kraunasi kiek ilgiau, tačiau bendras spartos lygis krito nedaug, todėl plika akimi mažai kas pastebės. Nereikėtų tikėtis spartos prieaugio, dirbant su keletu programų vienu metu – šiuo atveju Nexus 7 kenčia nuo lėto duomenų kaupiklio.

Google ne kartą akcentavo, kad Android 5.0 Lollipop turi pasiūlyti didesnį energetinį efektyvumą, t.y. telefonų ir planšetinių kompiuterių su šia OS baterijos turėtų veikti ilgiau. Ar praktikoje matėsi šio teiginio rezultatai?

Deja, bet Nexus 7 su abejomis Android versijomis dirbo apie 7 valandas, naršant Internete per Wi-Fi, o taip pat apie 3 val. 40 min., atliekant WebGL testą.

Tokiu būdu, galima konstatuoti, kad senesni mobilūs įrenginiai negali išnaudoti deklaruotų Android 5.0 privalumų, todėl dabar reikia laukti testų, kuriuose dalyvaus naujesni Nexus šeimos modeliai, o taip pat kitų gamintojų mobilūs įrenginiai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(17)
(3)
(14)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: