Kinai linksminosi, stebėdami kiaulių plaukimo varžybas  (1)

Kinijos gyventojai, kurie jau ne kartą stebino pasaulį įvairiomis ir dažnai keistomis pramogomis, Hunano provincijoje sugalvojo dar vieną prieštaringą pasilinksminimo formą. Jie surengė kiaulių plaukimo rungtynes, kuriose gyvūnai turėjo nušokti nuo aukštos platformos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šias rungtynes gegužės pirmosios proga kinai surengė Šijango ežere. Ši vietovė Čangša prefektūroje atostogų metu pritraukia labai daug turistų, kurie su malonumu stebėjo kiaulių plaukimo varžybas.

Bilietai į šias varžynas buvo iššluoti. Žmonės stebėjo, kaip paršelius, kurie išpiešti numeriais, treneris į vandenį nustumia nuo aukštos platformos.

Stebėtinai grakščiai nukritę į vandenį, gyvūnai puolė plaukti link finišo linijos. Juos palaikė būrys džiūgaujančių žiūrovų.

Tokią pramogą provincijoje planuota rengti kiekvieną savaitgalį. Vis dėlto už turizmą prefektūroje atsakingi asmenys sulaukė skundų, kuriuose teigiama, kad šios keistos varžytinės nebeturėtų būti rengiamos.

„Paršelius mes atsakingai apmokome, kad jie galėtų atlikti tokį triuką, o po rungtynių jie dosniai apdovanojami maistu. Be to, kai įveikia stresą, gyvūnai akivaizdžiai tuo mėgaujasi.

Visi, kurie teigia, kad toks elgesys su gyvūnais yra žiaurus, akivaizdžiai nežino, kad kiaulėms patinka vanduo“, tvirtino rungtynių organizatorius Shi Huangas.

Žmonės, kurie kritikavo šias rungtynes, teigė, kad su lenta nustumti paršelius nuo platformos yra nesąžininga. Be to, kiaulaitės negalėjo saugiai išplaukti į krantą, kol nepasiekė finišo linijos, nes plaukimo trasa buvo aptverta bambuko lazdomis.

„Tai akivaizdus gyvūnų kankinimas. Taip, galbūt ir tiesa, kad kiaulės mėgsta vandenį. Bet joms tikrai nepatinka šokti į jį iš didelio aukščio. Tai kiaulei tiesiog nėra įprastas elgesys ir negalima sakyti, kad ji tuo mėgaujasi“, internete teigė Lokas Chiangas.

Nepaisant neigiamų atsiliepimų, turizmo institucijos ieško būdų, kaip pratęsti šį projektą ir pritraukti dar daugiau turistų, kad šie pamatytų narsiąsias kiaules.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Eglė Tamošauskaitė
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)