Rusija ieško, kuo pakeisti kosmoso turistę S. Brightman  (5)

Rusijos kosmoso programos pareigūnai ketvirtadienį suskubo ieškoti, kuo pakeisti britų dainininkę Sarah Brightman, atsisakiusią komercinio skrydžio į Tarptautinę kosminę stotį (TKS), į kurią turėjo išsiruošti po keturių mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaidmenimis tokiuose Vest Endo miuzikluose kaip „Operos Fantomas“ (Phantom of the Opera) garsėjanti dainininkė trečiadienį pranešė, kad stabdo savo planus skristi į Tarptautinę kosminę stotį dėl „šeimyninių aplinkybių“, kaip pranešama – silpnos motinos sveikatos.

54 metų S.Brightman už kelionę į TKS turės sumokėti 48 mln. eurų, norėdama tapti pirmuoju kosmose dainavusiu sopranu. Dainininkė dalyvavo pasiruošime ir treniravosi kartu su astronautais ir kosmonautais iš NASA, Rusijos ir Japonijos kosmoso agentūrų.

Rusijoje pasirodė pranešimų, kad S.Brightman galėjo atsisakyti kelionės baimindamasi dėl savo saugumo, kai praėjusį mėnesį Rusijos nepilotuojama kosminė kapsulė, turėjusi nugabenti atsargų į Tarptautinę kosminę stotį, tapo nevaldoma ir sudegė įskriejusi į Žemės atmosferą.

S.Brightman norėjo skristi „su sąlyga, kad bus visiškai saugi – ji nenorėjo rizikuoti savo plaukais“, – žurnalo „Space News“ redaktorius Igoris Marininas sakė naujienų agentūrai RIA Novosti.

Kol Rusija tiria kosminio transporto incidento priežastis, TKS dirbančių astronautų sugrąžinimas į Žemę atidėtas vienam mėnesiui.

Buvo ir pranešimų, jog. S.Brightman nepavyko surinkti skrydžiui reikiamos sumos.

Cituodamas gerai informuotą šaltinį laikraštis „Izvestia“ rašė: „Kaip sužinojome iš savo partnerių, pagrindinė priežastis yra ta, kad dainininkei nepavyko surinkti reikiamos sumos iš finansuotojų, jog padengtų TKS išlaidas“.

Nors S.Brihgtman sako, kad už kelionę moka pati.

Kalbos, kad dainininkė gali atsisakyti savo 10 dienų kelionės, sklando jau kelis mėnesius. Sausį ji pavėlavo pradėti pasiruošimo treniruotes, nes lankė sergančią mamą.

„Dabar svarstomi keli kandidatai, kurie gali pakeisti Sarah Brightman“, – sakė šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“.

„Galimybė surasti tinkamą kandidatą yra nedidelė, ypač todėl, kad pasiruošimui beveik neliko laiko“, – sakė jis.

Kosminiu turizmu užsiimanti JAV bendrovė „Space Adventures“ turi kelias dienas arba savaitę kitam turistui surasti“, sakė kitas šaltinis naujienų agentūrai TASS.

„Kitu atveju, jie siųs jauną pirmakartį rusų kosmonautą“, – pridūrė šaltinis.

Nežinia, ar S.Brightman gali pakeisti kartu su ja treniravęsis japonų verslininkas.

Satoshi Takamatsu (Satošis Takamacu) pasirašė sutartį dėl pasiruošimo skrydžiui, tačiau kur kas brangesnės sutarties dėl pačios kelionės į TKS jis nėra pasirašęs, sakė šaltinis naujienų agentūrai „Interfax“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(22)
(8)
(14)

Komentarai (5)