Portugalijos mokslininkų patarimas: norite sveiko kepsnio? Tuomet reikia ir alaus  (0)

Nenorite, kad ant laužo kepta mėsa pakenktų sveikatai? Pasiimkite alaus. Skamba neįtikėtinai, bet tai yra tiesa. Portugalijos Porto universiteto mokslininkai, vadovaujami Isabelos Ferreiros, atskleidė, kad kepant mėsą reikia pridėti alaus, tuomet sumažės rizika susirgti storosios žarnos vėžiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kepsninės – vienas didžiausių vasaros malonumų. Juk kiekvienam smagu susirinkti su draugais ir iškepti ant ugnies skanų kepsnį. Deja, taip ruošiama mėsa turi ir neigiamą poveikį jūsų sveikatai.

Kaip tikina Isabela Ferreira, patarimas kepant mėsą naudoti alų visai ne pokštas. Esą jos vadovaujama mokslininkų komanda atliko ne vieną tyrimą, kurie tik patvirtino, jog alus padeda „išvalyti“ mėsą.

„Ant grotelių, kepsninėje kepama mėsa gali turėti neigiamą poveikį jūsų sveikatai. Mat kuomet ji gaminama tokiu būdu, intensyviai kaitinant mėsoje esančius riebalus ir angliavandenius išsiskiria kenksmingi „laisvieji radikalai“.

Norėdami juos sunaikinti turime pasitelkti kitas chemines medžiagas, turinčias oksidantų. Būtent jų ir turi alus. Tyrimo metu paruošėme kelis marinatus, nusipirkome mėsos ir žiūrėjome, kas iš to išeis“, – pasakojo I.Ferreira.

Vieno iš marinatų pagrindą sudarė šviesus alus, kito – juodas. Į trečią marinatą alus nebuvo pilamas. Tyrimo rezultatai parodė, kad geriausia teigiamą poveikį mėsai turi būtent tamsus alus.

„Geriausią rezultatą gavome naudodami tamsų alų. Taigi, įrodėme, kad kepsninėje kepta mėsa gali būti skani ir sveika, kaip ir siūlo maitintis gydytojai“, – sakė I.Ferreira.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(5)
(28)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: