NASA užfiksavo kerintį „Žemės dvynio“ vaizdą  (1)

Tai vienas iš pačių geriausių kada nors užfiksuotų vaizdų, kuriame matyti „Žemės blogasis dvynys“ Titanas. Labai intriguoja ir tas faktas, kad mokslininkai neatmeta tikimybės šiame palydove aptikti nežemiškos formos gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Amerikos Valstijų kosmoso agentūros NASA erdvėlaivis „Cassini“ dar lapkričio 13 dieną priartėjo prie Titano maždaug 10 tūkstančių kilometrų atstumu.

Tai leido užfiksuoti bene patį ryškiausią vaizdą, koks buvo padarytas iki šiol. Tai atskleidė, kad Saturno palydovas yra apgaubtas paslaptingos miglos.

Titane galima įžiūrėti ir lygiagrečius, tamsius, kopomis užpildytus regionus, pavadintus Fensalu (šiaurinėje dalyje) bei Aztlanu (pietinėje dalyje), kurie kartu suformuoja iš šono įžiūrimą „H“ raidę.

Pateikiamas Titano vaizdas buvo užfiksuotas pasinaudojant infraraudonųjų spindulių spektrometru. Jo pagalba netgi galima įžvelgti lengvą žalsvą perregimą sluoksnį, gaubiantį Saturno palydovą.

Beje, kai kurios nuotraukos dalys atrodo geresnės kokybės nei kitos. Taip yra todėl, kad „Cassini“ padarė keletą kadrų būnant toliau nei arčiausias praskriejimo taškas – šie „tolimesni“ vaizdai taip pat buvo panaudoti modeliuojant bendrą Titano nuotrauką.

Daugiau paanalizuoti šį „Žemės blogąjį dvynį“ galite patys:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(88)
(3)
(85)

Komentarai (1)