Tai bent dovanėlė! Norvegija šimtmečio proga Suomijai atiduoda kalną  (3)

Retai kada bepamatysi, ypač Europoje, kad viena valstybė savanoriškai atiduotų dalį savo teritorijos kitai valstybei. Bet, pasirodo, tai dar įmanoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norvegijoje prasidėjo akcija, kuria raginama Suomijai jos šimtmečio proga 2017 metais padovanoti Halčio kalno viršūnę ir taip paslinkti sieną tarp šių dviejų valstybių 20 metrų į vakarus, rašo „Discovery“.

Ši idėja kilo buvusiam Norvegijos kartografijos valdybos darbuotojui Bjornui Geirrui Harssonui.

Tai, pasak jo, būtų puiki dovana Suomijai šimtmečio proga, kuri iškeltų juos į naujas aukštumas tiesiogine to žodžio prasme, nes Halčio viršūnė taptų aukščiausia Suomijos vieta.

B.G.Harssonas interviu valstybinei televizijai NRK pažymėjo, kad norvegai tokios mažos teritorijos nepasigestų, o suomiams tai taptų tikra švente.

Norvegijos kartografijos valdybos pirmininkė Anne'a Catherine'a Frostrup palaiko šią idėją. Jos nuomone, tai būtų puiki dovana valstybei, kuri net neturi jokio tikro kalno.

Kol kas ši iniciatyva nesulaukė daug dėmesio suomiškoje žiniasklaidoje.

Vis dėlto socialiniame tinkle „Facebook“ daugėja žmonių tiek Suomijoje, tiek Norvegijoje, kurie mano, kad šis įvykis taptų puikiu draugystės tarp šių valstybių pavyzdžiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(120)
(3)
(117)

Komentarai (3)