Nevaldoma ugnies stichija Kanadoje: vaizdai kaip iš apokalipsės filmų (Video)  (1)

Kanados mieste Fort Maryje 100 tūkst. gyventojų antradienio vakarą buvo nurodyta palikti savo namus, kai naftingųjų smėlių regione įsiplieskė didžiulis miškų gaisras, o ši evakuacija yra didžiausia, kada nors surengta Albertos provincijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kol kas nebuvo pranešimų apie nukentėjusius žmones, bet plintant liepsnoms, sprogo kelios degalinės, taip pat supleškėjo viena iš daugelio namelių ant ratų aikštelių, nurodė vietos žiniasklaida.

Į padangę kilo tirštų juodų dūmų debesys.

„Žinau, kad tai labai bauginantis metas“, – per spaudos konferenciją sakė Albertos vyriausioji ministrė Rachel Notley.

„Dabar esame visiškai susitelkę, kad būtų užtikrintas žmonių saugumas, kad jie būtų išvežti iš miesto, kad jie būtų saugūs“, – pridūrė ji.

Pareigūnai ragino gyventojus vykti į evakuacijos centrus, o R. Notley pažymėjo, kad tai yra didžiausia kada nors šioje provincijoje surengta tokio pobūdžio operacija.

„Visiems Fort Makmaryje taikomas privalomas nurodymas evakuotis“, – paskelbė Albertos gelbėjimo tarnybos, anksčiau pranešusios, kad šiaurinis gaisro pakraštys „sparčiai plečiasi“.

Miesto oro uostas tebedirbo, bet ligoninės jau turėjo užsidaryti.

Per sausrą Albertoje įsiplieskęs gaisras, kurį iki pirmadienio dar pavyko sulaikyti į pietus nuo Fort Makmario, vėliau smarkių vėjų buvo genamas miesto link maždaug 50 km per valandą greičiu ir greitai pasiekė namus.

Pastaruoju metu provincijoje tvyrojo rekordinė beveik 30 laipsnių Celsijaus kaitra.

Gaisras greitai išplito, susidarė keli jo židiniai, todėl miestą teko evakuoti.

Žemės ir miškų ūkio viceministras Bruce'as Mayeris sakė, kad kovoti su liepsnomis buvo pasiųsti devyni specialūs lėktuvai, 12 sraigtasparnių ir apie 100 ugniagesių.

Į nelaimės zoną taip pat siunčiami pastiprinimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: