Sparčiai keičiasi požiūris į kanapes: dar viena valstybė įteisins jų naudojimą  ()

Vokietija nuo ateinančių metų pradžios įteisins kanapių ir jų produktų vartojimą gydymui, antradienį pranešė sveikatos apsaugos ministras. Federalinis ministrų kabinetas pritarė įstatymo projektui, kuris, jį priėmus parlamentui, atvers kelią pacientams su gydytojo receptu įsigyti kanapių ir jų produktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sveikatos apsaugos ministerija trečiadienį nurodė, kad šis teisės aktas leis medikams išrašyti ligoniams receptus įsigyti džiovintų kanapių žiedų ar ekstrakto nesant kito alternatyvaus gydymo. Kanapių ir jų produktų bus galima įsigyti vaistinėse.

„Mūsų tikslas – kad sunkiai sergantys pacientai būtų gydomi geriausiu įmanomu būdu“, – pažymėjo ministras Hermannas Groehe, kuris trečiadienį pateikė šio teisės akto projektą federaliniam ministrų kabinetui.

Šis pasiūlymas buvo pateiktas, kai daugelis šalių liberalizuoja kanapių vartojimo normas, o marihuana ir jos preparatai tampa vis populiaresniu vaistu, palengvinančiu simptomus sergantiems vėžiu, glaukoma, AIDS, hepatitu C, Parkinsono liga ir kitomis sunkiomis ligomis.

Vis dėlto kanapių vartojimas rekreaciniams ir medicinos tikslams daugelyje šalių tebėra vertinamas prieštaringai – oponentai baiminasi, kad piktnaudžiavimas narkotikais ir priklausomybė nuo psichotropinių medžiagų gali paskatinti nusikalstamumą. Kai kurie argumentuoja, kad kanapių vartojimas gali paskatinti pereiti prie stipriau veikiančių kvaišalų.

H.Groehe pripažino, kad kanapės „nėra nekalta medžiaga“ ir pabrėžė, kad marihuana ir jos preparatai būtų pardavinėjami tik vaistinėse, pateikus receptą.

Kol bus įkurtos specialios kontroliuojamos kanapių plantacijos, Vokietijoje bus naudojama importuota „medicininė marihuana“, pridūrė ministras.

„Nenorime užbėgti už akių Bundestagui, bet tikėtina, kad toks įstatymas įsigalios 2017-ųjų pavasarį“, – H.Groehe sakė Vokietijos dienraščiui „Die Welt“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(34)
(1)
(33)

Komentarai ()

Susijusios žymos: