Hitlerio bunkeryje aptiktos paslaptingos ertmės: gali būti paslėpti milžiniški lobiai  (2)

Lenkijoje planuojami nauji buvusios nacistinės Vokietijos sausumos pajėgų būstinės Mamerkuose (Varmijos-Mozūrų vaivadija) tyrimai. Kaip praneša Tvn24.pl, čia rastos ertmės po pamatais, kurioms ištirti Mamerkų muziejus ir gavo leidimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-02 Hitlerio bunkeryje aptiktos paslaptingos ertmės: gali būti paslėpti milžiniški lobiai  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Manoma, kad atradimai gali būti stulbinantys – tikimasi rasti Antrojo pasaulinio karo metais pagrobtų meno vertybių, o galbūt net patį Gintaro kambarį.

Mamerkuose esanti nacistinės Vokietijos sausumos pajėgų buveinė prisiminta balandžio pabaigoje, kai vietos muziejus pasigyrė atlikęs tyrimus georadaru.

Paaiškėjo, kad po 31 numeriu pažymėtu objektu yra užmūryta ertmė, kurios dydis – 3x2 m. Muziejaus darbuotojai teigia, kaip praneša Tvn24.pl, kad kaip tik čia gali būti paslėptas Gintaro kambarys arba kitos meno vertybės.

Dar septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje šioje Lenkijos dalyje lankėsi tyrėjų, ieškančių Gintaro kambario, grupė. Pernai jos vadovas atvyko į Mamerkus ir papasakojo apie savo paieškas, taip suteikdamas vilties atrasti šį lobį.

Muziejaus vadovybė nori patikrinti, ką galima rasti paslaptingoje ertmėje. Todėl kreiptasi dėl leidimo tyrinėjimams. Visi leidimai jau gauti ir per artimiausias dvi savaites pajudės darbai.

Pirmiausia teks 31 numeriu pažymėto objekto aplinką išvalyti, tik tada darbo imsis specialistai, su specialia kamera ketinantys ištyrinėti požemius.

Gintaro kambarys – legendomis apipintas lobis, ieškomas įvairiose pasaulio vietose nuo pat Antrojo pasaulinio karo pabaigos. Vokietijoje XVIII amžiuje sukurtas kambarys vėliau padovanotas Rusijos carui Petrui Pirmajam, o 1941 metais vėl atsidūrė vokiečių rankose. Manoma, kad kambarys buvo atgabentas į Karaliaučių, bet 1945 metais čia įžengę rusai jo neberado.

Tai vienas brangiausių lobių, dingusių Antrojo pasaulinio karo metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(1)
(26)

Komentarai (2)