Į Norilską ateina vasara... Taip jis atrodė iki vasaros likus 4 dienoms (Foto)  (1)

Norilskas Rusijoje – ne tik slaptas (tiksliau, uždraustas užsieniečiams), bet ir gan didelis miestas. Jame gyvena apie 150 tūkst. žmonių. Jis yra labiausiai į šiaurę nutolęs pasaulio didmiestis. Visai pelnytai jis vadinamas ir šalčiausiu miestu pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norilskas yra vienas labiausiai užterštų pasaulio miestų. Daugelis jo gyventojų dirba kalnakasybos pramonėje – nikelio rūdos kasyklose. Nikelis lydomas čia pat, mieste – iš čia ir milžiniška tarša. Skaičiuojama, kad apie 1 proc. viso pasaulio sieros dioksido į atmosferą patenka iš Norilsko metalurgijos kombinatų.

Norilskas yra ir bene šalčiausias miestas planetoje. Jis yra vienas iš trijų miestų, kurie įsikūrę tundroje ir kuriuos sniegas dengia 250-270 dienų per metus. Nesninga čia tik 110-130 dienų per metus.

Štai kaip atrodo Norilskas į langus beldžiantis vasarai – paskutinėmis gegužės dienomis. Šie kadrai fotografuoti gegužės 27 d. – likus 4 dienoms iki kalendorinės vasaros.

Tiesa, vasara į Norilską anksčiau ar vėliau ateis. Tačiau labai trumpam – vos kelioms savaitėms. Vidutinė oro temperatūra gegužę Norilske siekia -1,7 laipsnio. Sunku patikėti, bet antroje birželio pusėje temperatūra čia pakyla ir iki +20 ar net +25 laipsnių. Liepą vidutinė oro temperatūra šokteli iki +18,2 laipsnio. Absoliutus šilumos maksimumas šiame mieste liepos mėnesį yra siekęs +32 laipsnius.

Tiesa, miestas vasaros dienomis dažnai skendi smoge, kurio neišsklaido nė rūgštūs vasaros lietūs.

(75)
(8)
(67)

Komentarai (1)