Visos 2015 metų orų stichijos 9 minučių vaizdo įraše: štai kas vyksta mūsų planetoje keičiantis metų laikams (Video)  ()

2015-ieji buvo ypač darbingi metai orų pranešėjams. Tai ne tik karščiausi metai istorijoje, tačiau taip pat ir vieni audringiausių. Todėl net nelieka abejonių kad šiame pagreitinto vaizdo įraše parodyti pernai įvykę svarbiausi meteorologiniai reiškiniai neleis atitraukti akių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šioje vizualizacijoje parodomi visi 2015-ųjų metų mūsų planetos klimatui reikšmingi įvykiai. Ir visa tai sutalpinta į vos devynias minutes. Vaizdo siužete parodoma sezonų kaita ir oro sistemos pokyčiai, nuolat lydintys mūsų mėlynajį Saulės sitemos perlą – Žemę.

Vaizdo įrašą sukūrė Europos meteorologinių palydovų eksploatacijos organizacija (EUMETSAT). Tai yra tarpvyriausybinė organizacija, kuri su palydovų pagalba renka ir sistemina duomenis apie planetos orus bei klimatą.

Šiai vizualizacijai naudojama informacija iš geostacionariųjų palydovų, kurie priklauso EUMETSAT, Nacionalinei vandenynų ir atmosferos administracijai (NOAA) bei Japonijos meteorologijos agentūrai.

Gero žiūrėjimo!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai ()