Savu kailiu geriau to nepatirti: kaip aukas puola elektriniai unguriai (Video)  (2)

Jeigu jus užpuolė ungurys ir neįmanoma išsikapanoti į sausumą, verta niurktelėti giliau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kenneth Catania iš Vanderbilto universiteto JAV, tyrė ungurių atakas ir išsiaiškino, kad šie elektriniai susirėmimai turi savo taktiką ir strategiją.

Visų pirma, unguriai skiria laidininkus ir izoliatorius. Aptikęs nedidelį laidininką, ungurys laiko tai grobiu. O jeigu laidininkas didelis – vadinasi, tai plėšrūnas, kurį reikia pulti. Elektros srovės nepraleidžiančius objektus unguriai ignoruoja – beje, šių žuvų gyvenamojoje aplinkoje tokių objektų reta.

Kuo daugiau vandens tarp žuvies ir aukos, tuo menkesnę žalą gali padaryti ungurys. Todėl šios žuvys iššoka iš vandens telkinio, kad prie aukos kūno prisiliestų žemutine galvos dalimi virš vandens paviršiaus, kur smarkiai sustiprėja įtampa ir srovė.

Catania į konteinerį su unguriais įdėdavo žaislinio aligatoriaus galvą, kuri iš vidaus buvo išklota aliuminio folija (guminio žaisliuko unguriai nebūtų pastebėję). Ant galvos paviršiaus pritvirtindavo šviesos diodus, kurie nuo nuo ungurių elektros smūgių įsižiebdavo. Vaizdo įraše matosi, koks didelis skirtumas tarp povandeninio ir viršvandeninio „elektrinio ginklo“ panaudojimo.

Ungurių smūgiai, kurių įtampa siekia 1300 V, būna juntam ir netgi pavojingi ir stambiems gyvūnams, taip pat ir žmonėms.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(28)
(0)
(28)

Komentarai (2)