Įdomybių žemėlapis: pamatykite įspūdingiausias Lietuvos vietas  ()

Jei teko bent kartą organizuoti kelionę Lietuvoje, neabejotinai sutiksite, kad dažnai tai tampa tikru iššūkiu. Planuojant išvyką su šeima ar draugais, ieškant įdomių vietų, pažintinių takų, informacijos dažnai tenka ieškoti daugiau nei dešimtyje skirtingų interneto svetainių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Randama informacija taip pat labai skiriasi. Vienur ji išsami, su nuotraukomis, kitur - tik pavadinimas ir sakinys ar du aprašymo. Tačiau dabar galite viską rasti vienoje vietoje.

Didžiausia buvusi problema - informacijos apie konkretaus objekto vietą, tikslių koordinačių nebuvimas. Tenka tapti tikru detektyvu ieškant, kurioje tiksliai Lietuvos vietoje yra dominantis objektas yra.

„Su šiais sunkumais, planuodamas savo šeimos išvykas Lietuvoje, susidurdavau ir aš, - teigia projekto pamatykLietuvoje.lt idėjos sumanytojas Arvydas Dotas. - Noras pakeisti šią situaciją, padėti sau ir kitiems mėgstantiems keliauti tapo paskata projekto www.pamatykLietuvoje.lt atsiradimui”, - priduria jis.

PamatykLietuvoje.lt sistemos pagrindas - žemėlapis ir tiksli turizmo objektų vieta jame. Interaktyvus žemėlapis veikia tiek kompiuteryje, tiek išmaniuosiuose telefonuose. Jau dabar žemėlapyje pateikiamos tikslios vietos, nuotraukos, aprašymai apie daugiau kaip 200 pažintinių maršrutų ir daugiau kaip 8000 lankytinų objektų.

„Manome, kad tai yra tik pusė to, ką įdomaus galima rasti Lietuvoje, tad sąrašas nuolat pasipildo naujais mūsų komandos atradimais”, - pasakoja A. Dotas.

Prie pamatykLietuvoje.lt duomenų bazės pildymo ir informacijos sisteminimo aktyviai prisideda turizmo informacijos centrai, parkų direkcijos ir patys sistemos naudotojai, keliautojai. Pirmoji pamatykLietuvoje.lt versija pristatyta šių metų balandžio 1 d.

Sulaukusi ypatingo naudotojų, turizmo paslaugų teikėjų ir kitų šioje srityje veikiančių organizacijų palaikymo, projekto komanda jau dirba prie antrosios sistemos versijos. Jau greitai pamatykLietuvoje.lt pasiūlys kelionės planavimo įrankius, į individualius pomėgius orientuotas paieškos galimybes bei priemones naudotis žemėlapiu ir visa jo informacija neturint Interneto ryšio.

Žemėlapis pasiekiamas čia.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()