Žvejai-didvyriai: beveik 70 ryklių išgelbėję vyrai sužavėjo pasaulį (Foto)  ()

Taivano žvejai išgarsėjo, kai iš dviejų nugaišusių ryklių patelių kūnų išgelbėjo jų dar negimusius mažylius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tinkluose nugaišusių ryklių jie pašalino 75 negimusius mažylius. 7 rykliukai nugaišo, nes dar nebuvo visiškai išsivystę, tačiau visi kiti išgelbėti mažyliai išgyveno, rašo žvejams skirtas portalas KABLYS.lt.

Birželio 13 d. Changbin miestelyje į tinklus pakliuvo dvi ryklių patelės. Pasak pranešimų, pirmoji patelė buvo rasta įstrigusi tinkluose pirmadienį. Ryklė svėrė 500 kg, todėl ją radę žvejai iš karto suprato, kad ji netrukus turėjo sulaukti palikuonių.

Negaišdami nei minutės žvejai perpjovė gyvūno pilvą ir iš ryklės gimdos ištraukė 38 rykliukus, kurie buvo nusiųsti į Rytinį jūrų biologijos tyrinėjimo centrą. Šiuo metu mažyliai laikomi dideliame baseine.

Kitą dieną žvejai surado antrą ryklio patelę. Antroji tinklų auka svėrė 200 kg. Žvejams pavyko iš nugaišusios mamos ištraukti 37 mažylius, kurie taip pat pristatyti į Rytinį jūrų biologijos tyrinėjimo centrą. Deja, 7 mažyliai iš šios vados buvo per silpni išgyventi ir netrukus nugaišo.

Centro darbuotojai teigė, kad išgyvenę mažyliai rykliai jau gali patys plaukioti baseine ir ėsti kalmarus bei krevetes. Mokslininkai taip pat pabrėžė, kad dabar gyvūnijos pasaulyje prasidėjo veisimosi sezonas, todėl jūros gyvūnai plaukia arčiau krantų ir kartais dėl to nukenčia patys.

Laimei, ryklių mažyliai nuo pat atėjimo į šį pasaulį tampa savarankiški, todėl mamos egzistavimas jiems nebūtinas. Būtent todėl rykliukams, išgelbėtiems iš negyvų ryklių pilvų, pavyko sėkmingai išgyventi.

Rykliukų gelbėjimo nuotraukas galite pamatyti ČIA. Pasakojimas apie šį įvykį greitai išplito internete. Jį aptarinėja tūkstančiai žmonių ir pasaulio žiniasklaida.

Parengta pagal Kablys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()