Prezidentiniai automobiliai: įspūdingas A. Lukašenka autoparkas ir tik jam leidžiamos taisyklės  (3)

Šalia vienos iš M1 magistralės degalinių užfiksuoto „Rolls-Royce Phantom“ nuotrauka sukėlė naują pasipiktinimo bangą tarp baltarusių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„001BY“ numeriai išduoda, kad tai prezidento Aleksandro Lukašenkos automobilis, kurį lydėjo du specialaus policijos padalinio ekipažai. Prezidentinis „Rolls-Royce“ minėtoje nuotraukoje įamžintas pastatytas neįgaliesiems skirtoje stovėjimo vietoje.

Kaip skelbia auto.tut.by, skandalingas kadras pasklido po to, kai juo kažkas pasidalino pokalbių svetainėje. Primename, kad nemažas triukšmas kilo ir kiek anksčiau, kai pilietiškai nusiteikęs baltarusis nusprendė atkreipti dėmesį į televizijos rodomus A. Lukašenkos eismo taisyklių pažeidimus.

Vyras piktinosi, kad prezidentas vairavo neužsisegęs saugos diržo bei perdavė traktoriaus vairą savo nepilnamečiam sūnui. Visgi į tokį jo pareiškimą tuomet niekas rimtai nesureagavo, o policijos pareigūnai vyrui paaiškino esą prezidentas jų šalyje yra neliečiamas.

Baltarusijos žiniasklaida rašo, kad prabangus „Phantom“ kupė prezidentiniame garaže atsirado 2009 metais ir retkarčiais buvo pastebimas Minsko apylinkėse. Kalbama, kad šį automobilį A. Lukašenka mėgdavo vairuoti pats. Laikai, kai prezidentas važinėjo baltu septintojo modelio „Žiguliu“ ir juoda „Čaika“ seniai praėjo.

Metams bėgant valstybės vadovas piliečiams pasirodydavo vis su įdomesniu ir brangesniu automobiliu. A. Lukašenka buvo vežiojamas net keturiais S klasės „Mercedes-Benz“ modeliais, tarp kurių buvo ir „Pullman“ limuzinas. Pats prezidentas yra vairavęs G klasės to paties gamintojo visureigį.

Vėliau ypatingomis progomis prezidentas buvo vežamas „Audi“ automobiliais. Iš pradžių tai buvo A8L, o vėliau ir šarvuotas to paties gamintojo modelis.

Automobilis keičia dažnai

„Audi“ pakeitė dar vienas „Mercedes Pullman“, o vėliau ir „Maybach 62“. Darbinėms prezidento išvykoms į tolimesnius regionus dažniausiai naudojamas „Mercedes-Benz Viano“ mikroautobusas.

Tuo metu, kai prezidentas pats mėgaujasi prabanga kitiems valdininkams jis liepė persėsti į Baltarusijoje surinktus kinietiškus automobilius. Baltarusiai piktinasi net tik dėl neribotos prabangos, kurią sau leidžia A. Lukašenka, tačiau ir dėl to, kad jis toliau nepaiso kelių eismo taisyklių. Internautai pažymi, kad neįgaliojo vietoje pastatytas prezidentinis „Rolls-Royce“ tampa blogiausiu įmanomu pavyzdžių kitiems šalies vairuotojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(19)
(8)
(11)

Komentarai (3)