Mėgstate mėsą ir kiaušinius? Privalote sužinoti jų „kainą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

M134 2016-10-20 22:48
Mitai privedinėjimai ir tt. Perfrazuosiu, kad būtų mažiau demagogijos. 2 milijonus metų žmonės gyveno labai trumpus gyvenimus. Valgė mėsą, kai sugebėdavo pasigauti. O "staiga" (dėl sėslaus gyvenimo būdo ir žemdirbystės), atsirado teigiančių kitaip. Tai yra konforto pasėkmė. Čia tiesa. Bet atmetus blogą interpretaciją ir išgliaudžius tai, paaiškėja paprastas dalykas. Tie, kurie nesusiduria su saugumo, badavimo ir pan problemomis - kyla poreikių skalėje ir rūpinasi moralinėmis ir savirealizacijos problemomis. Kad komfortas suteikia galimybę tapti geresniais žmonėmis, tai yra geras dalykas, o ne blogas. Dauguma geriausių pasaulio atletų naudoja mėsą. Tiesiog dauguma žmonių vartoja mėsą. Čia statistika paprasčiausia. O absoliutinimas (realy?), tai ką galiu pasakyti. Negi vadinti dabar kvailu?
Siguas 2016-10-21 04:31
Jei jau kalbat apie sportininkus, nes jie visi valgo mėsą. Idomu tai, kad daugiausia veganų ir vegetarų yra indijoje. Ar esate girdėję, kad indijos sportininkas būtų iškovojęs olimpinį medalį? Šalyje virš milijardo gyventojų. Veganai ir vegetarai tvirtina kiek daug pas juos energijos, sveikatos, jėgų. Manau indijos pavyzdys kaip faktas viską įrodo. Dar jei pridesim, kad pagal mokslinius tyrimus vegetarai gyvena trumpiau. Kiek pažystu vegetarų dažniausiai jie gyveno labai nesveiką gyvenimą. Metė gerti, rukyti, pradėjo sportuoti ir tapo vegetarais. Tada visiem pradejo sakyti, kad sveikata pagerėjo, kai atsisakė mėsos. Manau iš gero gyvenimo žmonės ant tiek išmandrėjo, kad gali daeiti iki tokiu absurdų, kaip kad negalima valgyti pomidoru, nes sėklas suvalgom, žudom, neatlieka jos savo funkcijos. Tai net jums veganams, vegetarams tai atrodo absurdiška, taip mums visavalgiams jūsų ideologija atrodo juokinga.
vazzy 2016-10-21 06:52
Pirmiausia tai mėsa tos energijos nelabai daug ir duoda. Ar esi girdejęs sportininką sakant, kad va einu suvalgysiu mėsos ir einu gerą trefkę padarysiu? Ne? Nes taip nebūna, pats sportuoju kasdien jau beveik 10 metų ir žinau, kad prieš treniruotę valgydamas mėsą patirsi tikrą fiasko. Ji turi labai mažai energijos (jeigu kalbam apie vištieną ir jautieną, o kitokios mėsos sportininkai ir nevalgo), prieš pačias sunkiausias treniruotes yra įprasta valgyti bananus, šokoladą, avižas, ryžius, grikius, riešutus, bet jokiu būdu ne mėsą. Vienintelė prasmė kodėl sportininkai valgo mėsą yra tas, kad tai vienas lengviausių būdų susirinkti reikiamą kiekį baltymų, pvz jeigu tau reik 150 g baltymų/dienai tai suvalgai 500 g vištienos per tris kart ir jau pilnai aprūpintas. Na dar aišku kiti valgo jautieną kaip kreatino šaltinį, bet jis kaip papildas yra labai pigus, tai dažniausiai ir taip visi renkasi pakaitalą, o ne jautieną. O baltymų susirinkti galima ir iš kitų maisto produktų - žuvis, pieno produktai, riešutų sviestas, kiaušiniai ir kiti produktai kur baltymų >15g/100, yra kuo mėsą pakeist, tik asmeniškai aš tiek pinigų neturiu, kad tai sau galėčiau leisti, bet jeigu turėčiau tikrai rinkčiausi antrą variantą ir tik dėl sveikatos.
Shinigami 2016-10-21 08:58
Mano bendradarbis jau seniai sportuoja. Vegetarų išbuvo puse metų ir metė. Pasakė, kad jam sportas ir vegetarizmas yra nesuderinami. Čia kaip su alergija glitimui. Vienas procentas yra alergišku, bet rėkia taip jog jis visiškas nuodas žmonijai. Kai 99 proc. žmonių gali jį naudoti kiek nori ir kada nori. Tas pats ir su pienu. Dešros parduotuvėje nei mūkia, nei kriuksi. Tad man vienodai kaip jos pagamintos kol jose pakankamai mėsos. Jei kam skaudu valgyti mėsa tai jau jų asmeninės problemos, ne mano problemos. Nes man skanu valgyti mėsa ir man daugiau niekas nerūpi. Vegetarai sportininkai? Kiek tokie sportininkai surija įvairių papildų per diena? Kad galėtu ištempti iki tokiu rezultatų?
vazzy 2016-10-21 09:05
Pasakas apie sportininkus, kurie nenaudoja papildų galėsi tik savo vaikam pasakot. Aš jau anam poste rašiau kodėl sportininkai valgo mėsą ir juo ją pakeist, o papildus vienokius ar kitokius vartoja visi, kurie rimčiau sportuoja. Papildų vartojimas nėra joks sveikatos/nesveikatos rodmuo, ypač sportininkų tarpe. Lašišos kepsnys ir pakelis varškės atitinka apie 300 g geros mėsos, tiek vid. žmogus per dieną net nesuvalgo, taip, kad pasakos, kad nėra kuo pakeist mėsą.
geziokas 2016-10-21 09:15
vaisius, daržoves ir riešutus prieš sportą geriau valgyti yra dėl to, jog jie greičiau virškinami ir greičiau pasisavinama energija. Mėsa virškinama ilgai, jos energijos kiekis paskirstomas ilgesniam laikotarpiui, todėl žmogus ilgiau jaučiasi sotus.
M134 2016-10-21 10:42
Indijoje prioritetas kiekvienai šeimai yra vaiko išsilavinimas ir pinigų darymas, o ne sportininko kelias. Kultūra daugybę kartų didesnis veiksnys, nei maitinimasis. Jei maitinimasis būtų faktorius, tada Pakistanas turėtų daug medalių kaip ir visi. Deja labiau panašu į Indiją, nors mėsos valgymas ten daug dažnesnis atvejis.
immortallt 2016-10-21 11:03
Žmogus gyvūlinės kilmės baltymus pasisavina 2x geriau, nei augalinės kilmės. Varškės pakelis - gyvulinė kilmė, bet baltymų atžvilgiu varškė nė iš tolo neprilygs lašišai. 300g lašišos turi 2x daugiau baltymų, ką jau kalbėti apie omega ir kitas medžiagas. Žinoma, galima nevartoti mėsos ir sportuoti, bet tai sudėtinga. Bet tik nepradėkite skiesti apie sveikatą. Veganai/vegetarai daro klaidą, kai lygina valgančius skrudintą mėsą su vegetarais, kurie degintų riebalų stengiasi nevalgyti. Tai ne tas pats. Kiauliena, taip pat nėra itin geras pasirinkimas. Ir tai, kad vartoji mėsą, nereiškia, kad ją valgai 3x dienoje. Mėsa yra ne energijos šaltinis, o baltymų, būtinų raumenų atstatymui ir statymui.
Niemand 2016-10-21 12:34
Žmogus ir yra gyvūnas, tik kaip ir absoliuti dauguma kitų gyvūnų nėra kanibalas (išskyrus itin ekstremalius atvejus). Vilkai vieni kitų nevalgo, vilkai neužsiima bereikalingu sadizmu, vilkai nežudo šiaip sau. Su žmogumi lygiai taip pat, tik žmogus dažnai būna žiauresnis už vilkus, kas ir yra problema, o ne kiškių medžioklė ir valgymas.
Niemand 2016-10-21 12:43
Gailestingumas yra empatijos išraiška. Žmogus šiuo aspektu niekuo nesiskiria nuo daugumos kitų gyvūnų, gal net nusileidžia...
J0n 2016-10-21 17:06
@UTF16, dėl karvės ir agurko palyginimo derėtų paskaityti: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... alus-Video
UTF16 2016-10-21 17:48
Žudyti nebūtinai reikia tam, kad suvalgytum, galima ir dėl kitų priežasčių. Tai ar ten nusukti gėlės žiedą (nes ji man graži), ar nusukti vaikui sprandą (nes jis garsiai rėkia) principaliai niekuo nesiskiria? Primenu tai, ką tu neseniai rašei: „augalų žudymas niekuo principialiai nesiskiria nuo gyvūnų žudymo“.
UTF16 2016-10-21 18:21
Niemand 2016-10-21 18:28
Žudyti galima arba dėl maisto, arba dėl savigynos. Kitais atvejais - tai nenormalu, nereikalingas žiaurumas, nebūdingas gamtai. "Nusukti žiedą" ir nusukti vaikui sprandą šiuo aspektu principialiai niekuo nesiskiria. (jei ignoruoti tą dalį, kad augalai dažnai dauginasi vegetatyviškai ir nuskindamas tipiškai nenužudai, o padarai 2 augalus iš vieno) Žmogaus gyvybė tikrai nėra vertingesnė už bet kurio kito gyvūno gyvybę.
UTF16 2016-10-21 18:42
O kas gamtoje veisia svetimų rūšių gyvūnus, ženklina juos, šeria juos, visą gyvenimą laiko uždarytus ir geria jų pieną, skerdžia juos pneumatiniais pistoletais, peiliais ir pjūklais? Tai normalu ir būdinga gamtai?
Niemand 2016-10-21 19:11
sakai, akmenimis ir dantimis būtų geriau?
Instruktorius 2016-10-21 19:17
utf, nereikia toli keliauti , isijunk tv. pasiziurek kaip vilkai gaudo stirnas ar tai kiskius, ir kaip jiems baigiasi. Arba isigyk akvaziuma, pamatysi ir atrasi kad yra tokie padarai kurie vadinasi plesrunai. Jie minta kitais gyvunais. Tai neturedami jei peiliu nei kitu irankiu, tiesiog gyva pradeda esti. Tai zmogus, niekuo nesiskiria nuo tu paciu vilku. Skiriames tik kad esame su didesnemis smegenimis, turime elektra, suprantame vienaas kita nevien parodant dantis. Sendiena, gyvename taip gerai, kad galime sau leisti nebeeiti i medziokle. Bet atimk is zmoniu ju sendieninius pasiekimus, vel busime panasus i vilkus. Tai baigiant sita tema siulau, youtubeje paieskoti kaip baigasi zmogaus nebutinai vegetaro bendravimas su laukiniu mesedziu, vegetarai tokiu laikotarpiu kai nera civilizacijos neisgyventu, ir nebutu net pagalvota , kad augalas gali kazka jausti...
AAA000 2016-10-21 20:32
Man tai keista skaityt tokius ksenofobiskus ir rasistinius straipsnius. Ideologijos aplamai yra nesantaikos ir konfrontacijos kurstymo irankis - kai yra dirbtinai sukuriamas priesas ar "problema", ir tada buriama kariauna pries sita "blogi" kovot. Hitlerio metodai. Ka siulo vegetarai? Tai naikint augalija, vardan gyvunijos. Sitam straipsny isvis siulo kazka naikint, vardan kazkokio gailestingumo ir teisingumo - kas is esmes yra bereiksmes savokos, kai jas naudoji be konteksto. Neteisinga yra isaukstint gyvunus pries augalus. Abi rusys yra gyvybe ir abu gyvybes tipai nusipelno issaugojimo. Siuo atveju saugot galima nebent gyvybes ivairoves pusiausvyros balansa, kas visiskai nesuderinama su visokiais vegetarizmais ir kitais -izmais. Nes tam reikia specifiniu ziniu ir auksto intelekto. O kai kovojama vardan pacio kovojimo (kaip siulo straipsny, nes cia principe parase instrukcija idiotams, kaip pakelt vegetarizma iki religijos lygio ir tapt neatitaisomu idiotu ) - tai jau nebevaldomo fanatizmo stadija. Ziurint is logiskumo pozicijos, tai maisto ivairoves siaurinimas vienareiksmiskai veda prie nepilnavertes arba brangesniu islaidu mitybos. Tai kaip lazda su dviem galais - trumpini viena - ilgeja kitas... Apribota mityba galbut tinka vieno kazkurio konretaus zmogaus atveju, del individualiu jo sveikatos problemu. Bet kaip vegetarizmo ideologija - tai yra visiska nesamone. Ta matom is nutukimo pasaulines epidemijos masto, kas yra salutinis efektas tokiu primestu ar iplautu i skystokas smegenis ideologiniu reguliavimu... Taip kad nepasiduokit ideologijoms ir propagandai - vegetarai tera tik kaili isverte nacistai...Juoktis is ju, ar saipytis is ju IQ - nepakanka. Juos reiketu teisti ar kazkokias baudas/mokescius deti. Cia parazitavimo rusis visuomenes resursu saskaita - kur tokia veikla turetu but atitinkamai ivertinta... UTF16 - pritruko argumentu?
UTF16 2016-10-21 21:22
Neaišku nei kodėl tie vegetarai neišgyventų (ar tavo scenarijuje ir augalai būtų sunaikinti? Kaip be augalų išgyventų žmonių valgomi gyvūnai?), nei kodėl tai svarbu nagrinėjamoje temoje. Jei įdomi mano nuomonė, mėsėdžiai neišgyventų lygiai taip pat. Kur tau 7 mlrd. žmonių supuls medžioti vienu metu?
Niemand 2016-10-21 22:40
Gamtos dėsniai yra labai net reikšmingas teiginys. Vilkas nepavirs karve vien pasiskelbęs tokia... Skersti pramoniniu būdu yra būdinga visai gamtai, tik įrankių rafinuotumas skiriasi. Žmogus vidutiniškai imant tą daro mažiausiai kančių sukeliančiais įrankiais. Vat tu man atsakyk į klausimą, kodėl skersti gyvūnus maistui yra blogai? Didesnė pusė gyvybės vienok maitinasi kita gyvybe.