Skelbiama nauja hipotezė, dėl ko Bermudų trikampyje masiškai dingsta laivai ir lėktuvai  (3)

Mokslininkai skelbia pagaliau radę paaiškinimą nuo seno ramybės nedavusio Bermudų trikampio anomalijoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai ne vienam teko girdėti apie paslaptingąjį Bermudų trikampį, arba kitaip – „Velnio trikampį“. Tai vietovė, apimanti apie 2 mln. km² plotą Šiaurės Atlanto vandenyne, netoli JAV pietryčių pakrantės, kurioje paslaptingai dingsta laivai bei lėktuvai.

Nuo neatmenamų laikų apie šią vietą kalbos sklando visame pasaulyje: kuriami filmai, rašomos knygos ir prieš miegą gąsdinami vaikai. Šiems dingimams paaiškinti žmonės pasitelkia mistiką: vaiduoklius, ateivius, vartus į kitą pasaulį ir kt.

Bermudų trikampyje dingo apie 75 lėktuvai bei šimtai laivų, tačiau niekas taip ir nesugebėjo paaiškinti kodėl. Neseniai buvo paskelbta mokslininkų teorija, kuri galbūt palengva nuims paslapties šydą.

Jie teigia, kad viskas vyksta dėl heksagoninių debesų, kurie sukelia 273 kilometrus per valandą skriejančias „vėjo bombas“. Pasirodo, jog tos „bombos“ yra tokios galingos, kad gali apversti laivus ir priversti lėktuvus kristi.

Daktaras Steve'as Milleris praleido daugybę laiko nagrinėdamas debesų formavimąsi virš Bermudų trikampio ir mano, kad būtent heksagoniniai debesys lemia visas Bermudų paslaptis.

Daktaras Steve'as ir jo komanda naudojosi palydovais, kad nustatytų vėjo greitį jūros lygmenyje, tiesiai po šiais debesimis. Jo nuomone, pučiant 273 km/val. vėjui, bangos gali pakilti net iki 14 metrų, todėl logiška, kad jos lengvai apverstų laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
Autoriai: Laurita Putnaitė
(25)
(47)
(-22)

Komentarai (3)