Gali būti, kad mūsų vaikai apie žirafas sužinos tik iš knygų?  ()

Žirafos yra aukščiausi gyvūnai, gyvenantys mūsų planetoje. Visgi mokslininkai perspėja, kad šiems padarams iškilo didžiulė grėsmė. Kaip rašo „Independent“, žirafos yra „tyliai“ stumiamos išnykimo ribos link.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas dėl to kaltas? Be abejo, žmonės. Prie žirafų išnykimo labai prisideda brakonieriai, nelegaliai medžiojantys įstabius ilgakaklius gyvūnus, bei verslininkai, kurių organizuojama veikla okupuoja natūralias žirafų buveines.

Atlikti tyrimai rodo, jog žirafų populiacija per pastaruosius 30 metų sumažėjo net 40 procentų. Dėl šios priežasties žirafos, kurioms didžiausias pavojus kilo pietų ir rytų Afrikos regionuose, dabar yra įtrauktos į Raudonąją nykstančių gyvūnų knygą. Šį faktą patvirtino Pasaulinė gamtos apsaugos organizacija.

Specialistai priduria, jog žmonės įpratę žirafas matyti zoologijos soduose, safariuose ir kitose lankytinose vietose, todėl jie net nesuvokia, su kokiomis grėsmėmis iš tikrųjų yra susiduriama. Dėl šios priežasties yra būtina imtis visų priemonių, kad žirafos netaptų tik prisiminimu mūsų atmintyje.

Beje, žirafos nėra vieninteliai gyvūnai, kuriems iškilo grėsmė išnykti. Baltieji lokiai taip pat nyksta drastiškais tempais. Yra apskaičiuota, jog per artimiausius 40 metų šių poliarinių gyvūnų populiacija sumažės 30 procentų.

Dėl to labiausiai prisidės klimato atšilimas ir tirpstantys ledynai. Dėl besikeičiančių klimato sąlygų baltieji lokiai negali pasiekti savo medžioklės plotų ir yra priverstos badauti. Teigiama, jog dabar iš viso pasaulyje yra maždaug 26 tūkstančiai baltųjų lokių, bet per artimiausius 35-41 metus jų populiacija gali sumažėti iki 17 tūkstančių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()